#Madrid –

Cu programul „Vacanță în pace” al asociației Rivas-Sahel

Spitalul Universitario del Sureste, un centru public al Comunității Madrid situat în Arganda del Rey, a primit din nou copii saharaui care petrec câteva zile în zona de influență a centrului de sănătate. Această inițiativă este rezultatul colaborării complexului sanitar cu Asociația Rivas Sahel, și a început în 2014 când centrul de sănătate s-a alăturat ca colaborator în Cursa Solidarității cu Sahara organizată de această entitate non-profit din Rivas Vaciamadrid.

Pe parcursul șederii, aceștia sunt supuși unor examinări medicale care constau într-o analiză completă; Li se oferă apoi micul dejun și apoi li se prelevează semnele vitale, se verifică acuitatea vizuală și, în final, sunt examinați de Pediatrie și îndrumați, dacă este cazul, către alți specialiști, specialitățile cele mai frecvente fiind Oftalmologia și Dermatologia.

După ce rezultatele analitice sunt citate din nou în cazul în care există vreo modificare. Cele mai frecvente patologii la acești copii sunt de obicei anemia, deficitul de fier (deficit de fier), boala celiacă și patologia tiroidiană.

Proiectul „Sărbători în pace” constă în găzduirea de către familiile spaniole a băieților și fetelor saharaui în lunile iulie și august, iar obiectivele sale principale sunt de a permite copiilor saharaui din taberele de refugiați să scape de condițiile dure în care trăiesc ; efectueaza examene medicale si tratamente imposibile in tabere, studiind posibilitatile diferitelor tratamente in functie de necesitati.

În plus, li se asigură un echilibru nutrițional care le permite să își recupereze nivelurile necesare de nutrienți sau să promoveze învățarea limbii spaniole, creând legături de familie în timpul recepției care va dura odată ce se vor întoarce în tabere (trimiterea de alimente, medicamente, vizite la familii, etc.)

Sursa: Comunitatea Madrid – 25 de copii sahrawi sunt supuși unui examen medical la Spitalul Universitar Public din Sud-Est