#AlcaladeHenares – Centrul de zi El Val a primit niște invitați foarte speciali. Doi câini adăpostiți în Centrul Municipal de Protecție Integrată a Animalelor (CIMPA) au împărtășit dimineața acestei luni, 22 iulie, cu bătrânii acestui centru, alături de voluntari de la Asociația Salvando Peludos.

Prin această inițiativă, Departamentul pentru Mediu a căutat să rupă rutina acestor vecini, care s-au putut bucura de compania acestor animale de companie afectuoase, două femele mastife numite Canaima, în vârstă de 6 luni, și Bright, de un an , și trăiește alături de ei o experiență plină de emoție.

„Această activitate în contact cu animalele are o valoare terapeutică importantă pentru bătrânii noștri”, a explicat consilierul pentru Mediu, Vicente Pérez, care a însoțit voluntarii și a discutat cu destinatarii acestui eveniment. Numeroase studii au demonstrat beneficiile prezenței animalelor de companie pentru persoanele în vârstă care locuiesc într-un azil de bătrâni, precum și pentru cei care locuiesc singuri.

Prin această inițiativă, în plus, Departamentul pentru Mediu a ținut să evidențieze activitatea desfășurată de CIMPA pentru îngrijirea, protecția și căutarea unui cămin decent pentru aceste animale de companie. „Trebuie să apelăm din nou la deținerea responsabilă a animalelor aflate în grija noastră”, a spus primarul, care a invitat pe oricine dorește să aibă un animal acasă „să viziteze instalațiile CIMPA, pentru că suntem convinși că acolo vor găsi. animalul de companie care se potrivește nevoilor lor.”

Sursa: Bătrânii Centrului de Zi El Val s-au bucurat de vizita a doi câini de la Centrul Municipal de Protecție a Animalelor