#Madrid –

ÎMBUNĂTĂȚIRE CONTINUĂ ÎN ÎNGRIJIRI, SECURITATE, UMANIZARE ȘI TEHNOLOGIE

Unitatea de Reanimare a Serviciului de Anestezie al Spitalului Universitar La Princesa a obtinut a 4-a reinnoire a certificarii de Calitate dupa Standardul ISO 9001/2015. Acest certificat confirmă faptul că această Unitate, formată din specialiști în Anestezie și Resuscitare, personal de îngrijire și personal nemedical, oferă cele mai înalte niveluri de calitate și siguranță în îngrijirea și procedurile sale pentru pacienți, pe lângă cea mai avansată tehnologie. Procesul de îmbunătățire continuă implementat în această Unitate a fost posibil datorită angajamentului echipei umane care o alcătuiește, colaborând cu alți profesioniști din mediul medical și chirurgical, cu sprijinul conducerii Centrului și fără a pierde niciodată din vedere pacienții pe care îi deserviți.

Unitatea de Reanimare a Spitalului Universitar La Princesa, condusă de dr. Fernando Ramasco Rueda, șeful secției Anestezie și Reanimare, dispune de 10 paturi de Terapie Intensivă care înregistrează 1.200 de internări de pacienți pe an, la care trebuie adăugate paturile de Recuperare Postanestezie. , în care sunt internați 7.000 de pacienți după intervenții chirurgicale. Una dintre caracteristicile remarcabile ale Unității este versatilitatea sa, ceea ce îi permite să funcționeze ca o Unitate de Îngrijire Intermediară în orice moment și în funcție de nevoile situației pacienților.

Reînnoirea certificării de calitate prin Standardul ISO 9001/2015 a permis Unității de Reanimare să continue implementarea unei culturi de siguranță și formare a profesioniștilor în domeniul pacienților cu risc ridicat care au nevoie de îngrijiri critice intervenții sau procese intervenționale.

Pe de altă parte, și în ceea ce privește măsurile de umanizare a îngrijirii în acest domeniu, au fost promovate aspecte importante precum extinderea orelor de vizită pentru însoțitori, amplasarea de ceasuri care reduc dezorientarea pacienților în timpul internării acestora confortul spațiilor de informare pentru membrii familiei.

Conducerea acestei Unități în îngrijirea și tratamentul șocului septic, precum și rezultatele relevante în cercetarea acestei patologii la nivel internațional, este un alt punct forte al acesteia, care o plasează ca unitate de referință, precum și îmbunătățirea și reducerea duratei de ședere în spital pentru pacienții cu patologii chirurgicale și intervenționale.

În ceea ce privește pregătirea profesioniștilor și datorită promovării certificării, au fost configurate echipamente avansate pentru a efectua ecografii pacienților în stare critică, dar și echipe specializate în îngrijirea stopului cardiac, gata să acționeze oriunde în spital.

Ca proiecte de viitor care ne vor permite să reînnoim în continuare Certificarea Calității după Standardul ISO 9001/2015, echipa Unității de Reanimare a Spitalului Universitar La Princesa are în vedere dezvoltarea unor programe de economisire a sângelui, în limba engleză PBM (Patient Blod Management), atenție specifică proceselor chirurgicale cu risc ridicat și patologiilor critice urgente care necesită intervenție chirurgicală, dezvoltarea unor programe intensificate de recuperare în urma intervențiilor chirurgicale, precum și alianța cu alte Unități de Critical Care și serviciul de urgență al centrului pentru stabilirea de sinergii și acțiuni mai eficiente.

Sursa: Comunitatea Madrid – Unitatea de Resuscitare a Spitalului La Princesa, un centru public din Comunitatea Madrid, își reînnoiește certificarea de calitate pentru a 4-a oară