#Madrid –

Comunitatea Madrid a început procedurile pentru construirea unei stații de metrou pe linia 9 în amenajările urbane Los Ahijones și Los Berrocales din orașul Madrid. Consiliul Guvernului a aprobat, în ședința de astăzi, contractul de redactare a proiectului care va îmbunătăți mobilitatea rezidenților rezidenți în aceste noi medii rezidențiale din sud-estul capitalei.

Guvernul regional, prin Departamentul Locuințe, Transport și Infrastructură, va consolida astfel serviciul L9 al companiei metropolitane, mărind numărul de stații la 30 odată cu implementarea unei opriri de suprafață care se estimează că va fi operațională în 2029. să fie situat între Puerta de Arganda și Rivas Urbanización. Suma autorizată pentru această fază inițială este de 352.000 de euro, iar termenul de execuție a acesteia este de 14 luni, demararea lucrărilor fiind programată pentru începutul anului 2027.

Volumul călătorilor care folosesc această linie suburbană Madrid se ridică la peste 255.000 de persoane pe zi, cifră care va crește semnificativ atunci când se vor finaliza construcțiile propuse în ambele zone ale capitalei, ținând cont că Los Ahijones are în vedere construcția zonelor înconjurătoare. de 19.000 de locuințe, în timp ce Los Berrocales ar putea depăși 22.000.

În acest fel, Executivul regional își continuă angajamentul pentru transportul public de calitate și mai adaugă o opțiune de mobilitate extinderii rețelei de Metrou, care dincolo de beneficiile directe pe care le reprezintă pentru cetățeni, are ca rezultat și o îmbunătățire de mediu și socială. În prezent, compania de căi ferate are în desfășurare mai multe acțiuni pentru a stabili noi conexiuni și pentru a continua îmbunătățirea experienței utilizatorului.

Un nou proiect pentru extinderea în continuare a rețelei de metrou

Astfel, stația care va deservi aceste dezvoltări urbane se alătură unei liste ample de lucrări care se află în diferite faze. Lucrările de legătură dintre L3 și L12 sunt acum finalizate cu peste 75%, ceea ce va face posibilă stabilirea unui al doilea punct de legătură între MetroSur și capitală înainte de sfârșitul anului. Comunitatea Madrid a investit 110 milioane de euro în această intervenție.

Merge și construcția viitoarei stații Madrid Río, care, împreună cu stația Comillas, va face parte din legătura Plaza Elíptica și Conde de Casal. Este primul pas al L11 pentru a crea o axă de peste 33 de kilometri care va străbate regiunea de la sud-vest la nord-est între Cuatro Vientos și Valdebebas. La rândul său, L5 va ajunge la Aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas datorită prelungirii sale de la Alameda de Osuna.

În plus, compania metropolitană desfășoară lucrări de remodelare și modernizare a acceselor cu trafic de pasageri notabil din suburban precum Begoña (L10) sau Ventas (L5), ca urmare a angajamentului guvernului regional de a crește accesibilitatea în întreaga rețea de transport public .

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid începe procedurile pentru construirea stației de metrou în Los Ahijones și Los Berrocales