#Madrid –

Consiliul de Guvern al Comunității Madrid a aprobat astăzi o investiție de 18,7 milioane de euro pentru noul centru de primă primire La Cantueña pentru minori imigranți, situat în Fuenlabrada. Această resursă va avea o suprafață de 4.000 de metri pătrați și va putea găzdui până la 96 de persoane.

Bugetul total include 11,8 milioane alocate administrării acestui dispozitiv și, în plus, 6,9 milioane pentru condiționarea proprietății. Durata contractului se va prelungi de la 1 noiembrie 2024 până la 31 octombrie 2026.

Această resursă de primă linie este menită să studieze și să evalueze fiecare caz în ansamblu și să propună, dacă este cazul, asumarea unei măsuri de protecție, precum și să ghideze cea mai adecvată intervenție socială, promovând tratamentele necesare.

Între timp, minorul va locui temporar în primul centru de primire unde îi vor fi acoperite toate nevoile de bază. Din acest tip de resurse se cercetează dosarele celor fără referințe familiale care necesită o atenție urgentă și imediată.

Lucrările de reabilitare a acestei proprietăți din Fuenlabrada se vor concentra pe cele trei etaje ocupate de sediu, unde vor fi găzduite diferite zone comune, precum antrenament, depozit, sala de mese și infirmerie; dormitoare; zone de scăldat și spații pentru educatori unde pot dezvolta programe de integrare.

Din octombrie anul trecut, Comunitatea Madrid alertează Guvernul Spaniei în diferite întâlniri tehnice, și prin diferite mijloace, cu privire la sosirea necontrolată a imigranților în regiune, ceea ce face ca dispozitivele de îngrijire rezidențială autonomă destinate protecției minorilor să fie depășite. .

Până în acest an, rețeaua publică a deservit 1.293 de minori neînsoțiți față de 1.300 anul trecut, adică o cifră practic identică în jumătate din timp. Ministerul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale a confirmat că jumătate dintre cei care ajung acum în regiune o fac prin aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 18,7 milioane în noul centru de primire pentru minori imigranți din Fuenlabrada