#Madrid –

Comunitatea Madrid investește 600.000 de euro pentru a oferi mic dejun sănătos gratuit pentru peste 1.000 de elevi din familii vulnerabile anul școlar viitor 2024/25 în centre susținute din fonduri publice. Ultimul Consiliu de Guvern a aprobat acest punct de care vor beneficia familiile care primesc Venitul Minim de Inserție (RMI) sau Venitul Minim de Viață (IMV).

Această măsură facilitează elevilor din Madrid care provin din medii cu mai multe dificultăți socioeconomice să primească prima masă a zilei la școală înainte de începerea zilei de școală, între orele 8:00 și 9:00 a.m.

Cuantumul ajutorului este de maximum 55 de euro pe lună de persoană, sumă pe care Ministerul Educației, Științei și Universităților o plătește direct centrului didactic care se ocupă de furnizarea serviciului școlarilor din ciclul II de Educație timpurie și Învățământul primar.

Alături de această măsură, guvernul regional oferă și mese gratuite în perioadele de vacanță studenților din familii vulnerabile. De această inițiativă pot beneficia elevii din Învățământul preșcolar, primar și secundar obligatoriu care participă la activitățile desfășurate de consiliile orașelor în centrele de învățământ care rămân deschise în zilele neșcolare de Crăciun, Paște și vară.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid oferă mic dejun sănătos gratuit pentru peste 1.000 de studenți din familii vulnerabile anul viitor