#Madrid –

Consiliul de Guvern al Comunităţii a aprobat alocarea a 5 milioane suplimentare pentru două programe publice de angajare şi formare care se vor derula pe tot parcursul acestui an prin intermediul entităţilor locale, cu o atenţie deosebită primăriilor cu sub 2.500 de locuitori pentru promovarea accesului pe piaţa muncii şi lupta împotriva depopulării. Acest apel extraordinar se adaugă celor 91,7 milioane inițiale pentru a răspunde tuturor solicitărilor primite până acum.

În cazul orașelor mici, inițiativa, cu un buget de 1,5 milioane, se adresează șomerilor din regiune care desfășoară stagii profesionale printr-un contract de muncă pe 12 luni în care primesc și formare de competențe transversale.

Ulterior, li se oferă îndrumări pentru a-și căuta un alt loc de muncă sau, după caz, pentru a dezvolta un proiect antreprenorial. În rest, creditul este majorat cu 3,5 milioane, durata contractului fiind de 8 luni, combinată cu acțiuni de formare.

Aceste granturi finanțează salariile și contribuțiile la asigurările sociale ale participanților, precum și costurile cursurilor. Pot fi eligibile zonele rurale, consiliile orășenești, organizațiile autonome și alte companii afiliate cu competențe în politicile active de ocupare a forței de muncă.

Datorită acestei acțiuni a Ministerului Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, aproape 4.000 de persoane au accesat un loc de muncă în 2023 prin intermediul a 268 de organizații locale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă încă 5 milioane de euro pentru programe de angajare și formare cu entități locale