#Madrid –

Comunitatea Madrid a consolidat colaborarea tehnologică cu consiliile municipale cu peste 20.000 de locuitori pentru a promova transformarea digitală a regiunii. Obiectivul este ca la sfârșitul acestei legislaturi toate municipiile să aibă sisteme informatice adecvate pentru o mai bună deservire a cetățenilor și protecție împotriva atacurilor cibernetice la care este expusă Administrația.

Acest lucru a fost explicat astăzi de ministrul digitalizării, Miguel López-Valverde, în timpul vizitei sale la Aranjuez, unde s-a întâlnit cu primarul orașului, Miguel Gómez Herrero, pentru a discuta viitoarele proiecte ale guvernului regional privind transformarea tehnologică. „Obiectivul Comunității Madrid este de a îmbunătăți serviciile publice, astfel încât acestea să fie mai accesibile și mai eficiente pentru cetățeni”, a spus López-Valverde.

Departamentul de Digitalizare a desfășurat și o rundă de contacte cu toate consiliile orașelor din regiune pentru a avansa în definirea strategiilor lor de securitate cibernetică. Aceste întâlniri s-au desfășurat în sesiuni diferențiate în funcție de dimensiunea municipalităților pentru a afla despre preocupările și nevoile lor specifice.

Printre măsurile pe care Executivul regional le-a implementat deja se numără furnizarea a 800 de echipamente informatice celor 143 de orașe cu mai puțin de 20.000 de locuitori, furnizarea de instrumente bazate pe Inteligența Artificială pentru digitizarea dosarelor municipale și formarea în noile tehnologii sau securitate cibernetică pentru cetățeni și public. angajati.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid consolidează colaborarea cu consiliile municipale cu peste 20.000 de locuitori pentru a avansa în digitalizare