#AlcaladeHenares – Curățeniile intensive lansate de Consiliul Local săptămâna trecută încep să avanseze prin cartiere. Luni aceasta a fost randul cartierului central, Espartales si zona rotunda fiscala. În zona centrală, lucrătorii de la curățenie au vizitat străzile Talamanca și Daoiz și Velarde și de la Vía Complutense până la Luis Astrana Marín.

S-au lucrat și în Espartales Sur, unde s-au lucrat de pe străzile Benito Pérez Galdós, Ruiz Azorin, Pio Baroja până la Gustavo Adolfo Bécquer și Villamalea, în timp ce s-au lucrat și în zona Ronda Fiscal din San Vidal, Begoña, Azahar. și Piața Pedro Gómez de Mora.

În această dimineață, echipa formată din 4 autoutilitare de spălat cu presiune și 3 spălători suplimentare a străbătut străzile acestor trei zone pentru a pune la punct zonele stabilite de tehnicieni în acest plan extraordinar de curățare.

Direcția pentru Mediu și Curățenie Stradă a lansat Planul de Curățare Intensivă, care se va derula în toate cartierele orașului. Acest dispozitiv special, care a început pe 22 iulie, are scopul de a eradica cea mai persistentă murdărie, pentru a garanta standarde optime de calitate pentru Alcalá și pentru toți cetățenii.

Primarul, Judith Piquet, împreună cu consilierul pentru Mediu, Vicente Pérez, și reprezentanții companiei Valoriza, responsabilă cu serviciul, au prezentat săptămâna trecută acest serviciu suplimentar de curățare cu șoc, care include angajarea a 15 noi muncitori din Alcalá pentru curățenie. străzile, piețele și parcurile orașului și care pot fi percepute și puse în valoare de vecini.

Deși Serviciul Municipal de Curățare Stradă efectuează zilnic toate lucrările necesare pentru menținerea drumurilor publice ale orașului în cele mai bune condiții de curățenie și decorare, mișcarea constantă a persoanelor și a vehiculelor determină o acumulare de deșeuri și o deteriorare a pavajului și a zonelor pietonale care necesită o acțiune mai profundă și mai exclusivă.

In acest fel, aceste curatari intensive au ca scop eliminarea celei mai persistente murdarii cu utilaje specifice si cu o performanta mai intensa decat cea obisnuita.

În acest fel, au fost planificate în total 40 de zile de curățare intensivă cu apă sub presiune pentru a elimina cele mai multe deșeuri înglobate, combinând utilizarea apei sub presiune cu săpunul dezinfectant și degresant. Pentru a realiza acest lucru, pe parcursul acestor acțiuni vor fi 15 noi angajați la care primarul a făcut aluzie. Această echipă de muncitori va investi 1.722 de ore în efectuarea de curățare intensivă a zonelor pietonale și rezidențiale ale orașului.

Zone de târguri și festivaluri

Fiecărei zone vor fi dedicate între 3 și 4 zile continue, până la atingerea obiectivului de curățenie stabilit, moment în care echipele se vor muta în altă zonă. Concret, conferințele au fost organizate în așa fel încât să deservească spațiile cele mai apropiate de zonele în care au loc Târgurile și Festivalurile înainte și după celebrarea acestora, oferind astfel un serviciu mai eficient în concordanță cu utilizarea acestor zone festive și împrejurimile lor

În acest sens, colaborarea cetățenească este esențială pentru a menține această curățenie: a nu arunca deșeuri pe pământ, a nu arunca, a nu lăsa saci cu deșeuri în vecinătatea containerelor sau a spațiilor publice etc.

La fel, Departamentul pentru Mediu ne amintește că există un serviciu gratuit de colectare a mobilierului și bunurilor. Toate informațiile privind gestionarea corectă a deșeurilor pot fi găsite pe site-ul municipal líneaviaria.ayto-alcaladehenares.es/gestion-de-residuos/.

Sursa: În prima săptămână de implementare, curățeniile intensive ale Primăriei ajung în zonele străzii Talamanca, Ronda…