#Madrid –

Comunitatea Madrid a anunțat ajutoare la naștere care vizează cei 7.200 de funcționari ai Administrației Justiției, cărora guvernul regional le alocă 600.000 de euro. După cum se menționează în Monitorul Oficial al Comunității Madrid (BOCM), se vor acorda 1.000 de euro pentru nașterea unui copil și adopția sau plasarea (temporară sau permanentă) a unui minor pe parcursul anului 2023 și 1.500 de euro în cazul unei persoane singure. familiile parentale și nașterile multiple sau adopțiile.

Perioada de înscriere s-a deschis vinerea trecută și va fi disponibilă până pe 5 septembrie. Regulamentul apelului este publicat în https://www.comunidad.madrid/sites/default/files/bocm-20240723-2.pdf.

Aceste ajutoare sunt incluse în acordul încheiat în februarie anul trecut între administrația regională și reprezentanții sindicali ai funcționarilor publici. Pentru ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale, Miguel Ángel García Martín, acest angajament este integrat „în setul de măsuri ale Executivului de la Madrid de a oferi mijloace Administrației Justiției și de a optimiza condițiile de muncă ale funcționarilor săi, care „Fără îndoială ne va permite să continuăm să îmbunătățim acest serviciu public atât de esențial pentru cetățeni”.

La fel, include și o creștere salarială între 160 și 170 de euro pe lună care se va aplica treptat: în 2024, suplimentul regional a crescut cu 50%, în 2025 va crește cu 75% și în 2026 va ajunge la 100% . Această măsură reprezintă o debursare de aproape 14,5 milioane de euro pentru Comunitatea Madrid.

De asemenea, documentul presupune mai mult personal în Administrația Justiției cu scopul de a îmbunătăți furnizarea unui serviciu agil și de calitate. Astfel, vor fi create patru posturi repartizate la Parchet, zece la Institutul de Medicină Legală și Științe Legale și 88 în diferite organe judiciare din regiune. Acest domeniu include consolidarea întăririlor care sunt acreditate ca structurale și crearea de protopopiate în districtele judiciare San Lorenzo de El Escorial și Torrelaguna. Aceste inițiative reprezintă 4.267.992 de euro de investiții din partea Guvernului de la Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid solicită ajutor la naștere pentru cei 7.200 de funcționari ai Administrației Justiției