#Madrid –

Comunitatea Madrid a încheiat cea de-a cincea ediție a inițiativei Cénate Las Ventas cu un bilanț de aproape 45.000 de spectatori, cu 12,23% mai mult decât anul precedent și un număr record de când a fost lansată această propunere care îmbină luptele cu tauri în 2018 și gastronomia.

Astfel, în cele cinci sărbători desfășurate începând cu 27 iunie trecut, audiența medie pe spectacol s-a apropiat de 9.000 de persoane. Toți s-au putut bucura de o seară taurină însoțită de degustarea, în galeriile din partea superioară a La Monumental, a produselor artizanale din regiune oferite de 19 companii.

Printre acestea au fost incluse și cincisprezece certificate cu sigiliul de trasabilitate și calitate M Certified Product, cu care Executivul regional acreditează cele mai bune alimente cultivate, produse sau procesate pe teritoriul Madridului. Mai exact, cârnați, brânzeturi, produse lactate, conserve, empanadas, tocane tradiționale sau carne organică, printre alte oferte variate.

În plus, au participat șapte crame cu albi, roze și roșii din denumirea de origine Vinos de Madrid, care s-au pe rând în diferite zile, și doi reprezentanți ai sectorului cărnii de la Identificarea Geografică Protejată (IGP) Carne de la Sierra. de Guadarrama . Aceasta încurajează consumul local, favorizând revitalizarea economiilor rurale, promovând dezvoltarea rurală și stimulând crearea de locuri de muncă durabile.

În cele din urmă, în ceea ce privește Concursul Novilladas Nocturnas, victoria a revenit tânărului din Valladolid, Mario Navas, urmat de salamancanul Valentín Hoyos, pe locul doi.

Această propunere de agrement de vară este o inițiativă a Ministerului Mediului, Agriculturii și Internelor, în colaborare cu managerul Las Ventas, Plaza 1, Academia de Gastronomie din Madrid și Consiliul de Reglementare a Vinurilor din Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid închide cea de-a cincea ediție a Cénate Las Ventas cu o prezență record de 45.000 de spectatori