#Madrid –

Comunitatea Madrid a deservit deja 228 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din micile municipalități din regiune cu noul serviciu Empleabús, care a început la începutul lunii, un birou de călătorie care oferă de preferință acoperire orașelor cu mai puțin de 2.500 de locuitori. Până în august va fi prezent în aproximativ treizeci de orașe, iar acolo puteți efectua înscrieri, modifica date, reînnoiri și duplicate, informații despre oferte de locuri de muncă și cursuri de formare sau ateliere, printre alte proceduri.

Pe lângă atenția acordată de Empleabús, au fost organizate nouă ateliere, la care au participat personal 60 de persoane, care au obținut instrumente pentru a-și îmbunătăți șansele de a accesa un loc de muncă. În plus, au fost raportate 273 de oferte pentru care și-au putut depune cererile. Acest lucru a fost subliniat de ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Rocío Albert, în timpul vizitei sale de astăzi la Pozuelo del Rey, unde biroul mobil a furnizat servicii.

După cum a afirmat el, „obiectivul acestei resurse este de a aduce serviciile oferite din rețeaua de birouri mai aproape de municipiile rurale, și în special de tineri, în cadrul Planului specific acestui grup. Este încă un instrument pentru a obține ocuparea deplină a forței de muncă, iar acest lucru va fi atins doar dacă vom fi capabili să oferim instrumentele pentru a îmbunătăți pregătirea profesională și abilitățile tuturor locuitorilor din Madrid.”

Albert s-a arătat foarte mulțumit „de interesul pe care l-au manifestat consiliile orășenești, deoarece cer ca acest serviciu să fie efectuat mai des și au cerut prezența noastră în locațiile lor”. De la începutul programului, pe 8 iulie, Empleabús a vizitat Valdilecha, Ceniientos, Torrelaguna, La Cabrera, Titulcia, Estremera, Fuentidueña de Tajo, Valdelaguna și San Martín de Valdeiglesias. În plus, au fost citați și informați reclamanții din Commonwealth Sierra Norte, Brea de Tajo, Villamanrique de Tajo și Belmonte de Tajo.

De asemenea, se va apropia de Orusco de Tajuña, Pezuela, Zarzalejo, Fresno de Torote, Los Santos de la Humosa, Fresnedillas de la Oliva și Navalagamella, Chapinería și Colmenar del Arrroyo, Pelayos de la Presa și Las Rozas de Puerto Real, Villanueva de Perales și Villamantilla, Villamanta, Batres, La Cabrera și din nou Commonwealth-ul Sierra Norte.

Combateți șomajul și depopularea

Această inițiativă Empleabús se alătură altora lansate de Administrația regională care urmăresc combaterea șomajului și a depopulării. De altfel, în ultimul Consiliu de Guvern s-a aprobat alocarea a cinci milioane suplimentare pentru două programe publice de angajare și formare destinate entităților locale, cu scopul de a promova accesul pe piața muncii pentru locuitorii din municipiile mici. Aceste fonduri sunt menite să permită beneficiarilor să combine contractele de muncă cu învățarea, finanțarea costurilor salariale și contribuțiilor, precum și cursurile și transportul.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a deservit deja peste 200 de solicitanți de locuri de muncă din municipalități mici cu noul Empleabús