#AlcaladeHenares – Primarul interimar și consilierul pentru Servicii Sociale, Isabel Ruíz-Maldonado și Esther de Andrés, consilier pentru Persoane Vârstnice, au asistat la închiderea Programului de însoțire pentru persoanele vârstnice în situații de izolare și/sau singurătate nedorită, organizat prin Departamentul de Servicii Sociale. si firma FEPAS. Închiderea a avut loc la Casa Lizana, strada Victoria, cu un mic dejun intergenerațional de care s-au putut bucura atât adulții, cât și copiii.

Pe tot parcursul lunii iulie s-a desfășurat atelierul Vară activă, destinat acelor persoane în vârstă care se află în această situație și au nevoie să se activeze și să iasă pe timpul verii. Astăzi s-a încheiat atelierul care a avut loc în fiecare miercuri a lunii și la care au participat un total de 21 de seniori.

De la Departamentul Serviciilor Sociale, Ruiz-Maldonado a declarat că „Programul a fost minunat, îi încurajăm pe toți cei care se află în această situație să participe la activitățile și atelierele programului care se desfășoară pe tot parcursul anului.”.

Programul de Sprijin pentru Seniori s-a desfășurat pe tot parcursul anului cu sesiuni dinamice conduse de ergoterapeuti și cu diferite activități care urmăresc stimularea cognitivă și fizică, cu ieșiri culturale, jocuri, discuții tematice, meșteșuguri etc.

De asemenea, din octombrie până în iunie, în diferite locații din oraș s-au desfășurat atelierele Getting Started, al căror scop a fost acela de a crea un spațiu pentru acei vârstnici vulnerabili și cei aflați în situație de izolare și/sau singurătate pentru a socializa și a participa pe un nivel social.

În fine, ca activitate suplimentară în cadrul acestui proiect de prevenire, există activitatea Conectați-vă cu cartierul, prin care este vorba despre legarea persoanelor aflate în situație de singurătate aparținând aceluiași cartier, pentru ca prin diferite întâlniri să atenueze acest sentiment.

Ediția 2023-2024 a fost foarte bine primită, cu participarea a 56 de seniori (11 bărbați și 45 femei).

Sursa: Programul de sprijin pentru seniori se încheie cu un mic dejun intergenerațional