#Madrid –

Aleasă dintre cei mai buni 99 de medici din 33 de specialități

Medicii Guillermo Reyes, șeful Serviciului de Chirurgie Cardiacă, și Julio Ancochea, șeful de Pneumologie, la Spitalul Universitario de la Princesa, un centru public din Comunitatea Madrid, au fost incluși în cea de-a doua ediție a clasamentului „Cei mai buni doctori în Spania 2024” întocmit de ziarul El Confidencial. Această publicație îi recunoaște pe cei mai buni medici din țara noastră în 33 de specialități, cu scopul de a evidenția sectorul sanitar spaniol și de a oferi recunoaștere celor mai prestigioși profesioniști.

Dr. Reyes este șeful Serviciului de Chirurgie Cardiacă de la Spitalul Universitar La Princesa. Cu experiență în chirurgia valvulară, aortică și coronariană, se remarcă în domeniul chirurgiei fără utilizarea de produse sanguine și chirurgiei minim invazive prin deținerea unui master european de pregătire în acest domeniu. Este medic specialist în Chirurgie coronariană cu și fără circulație extracorporală, înlocuirea valvei aortice prin ministernotomie, repararea valvelor mitrale și tricuspide și chirurgia aortei ascendente precum și implantarea stimulatorului cardiac și alte dispozitive.

A fost primul chirurg din Europa care a combinat terapia celulară cu revascularizarea laser transmiocardică. Și-a finalizat teza de doctorat în chirurgie coronariană și a efectuat cercetări în domeniul reparației mitrale și tricuspide. Are o diplomă de master în Administrarea Serviciilor de Sănătate și în Design și Statistică în Științe ale Sănătății. De asemenea, este profesor asociat la Universitatea Autonomă din Madrid și la Universitatea Alfonso X el Sabio și este autorul a numeroase publicații științifice și prezentări la conferințe naționale și internaționale.

Dr. Julio Ancochea Bermúdez este șeful Serviciului de Pneumologie de la Spitalul Universitar La Princesa, al cărui director a fost și director medical între 1994 și 1998. În prezent, este și profesor titular la Facultatea de Medicină a Universității Autonome din Madrid și președinte al Asociației Medicilor din Galicia (ASOMEGA).

De asemenea, a fost președinte al Fundației Spaniole de Plămâni (RESPIRA) și al Societății Spaniole de Pneumologie și Chirurgie Toracică (SEPAR), precum și președinte al SEPAR Solidaria 2010-2018.

A primit diverse premii, precum Doctorul Anului (2007), Premiul de la Forumul Pacienților din Spania (2009), premiul pentru angajament social din partea Societății Spaniole de Medicină Generală și de Familie (2010), premiul de aur ASOMEGA/Madrigallego pentru merit. în Medicină (2010), Pneumologul Anului (NeumoMadrid, 2010), premiul pentru inovație și progres în domeniul pneumologiei (NeumoMadrid, 2013), premiul Galician Health Personality (2014), premiu pentru medicul spaniol cu ​​cea mai bună reputație în specialitatea Pneumologie (MRS, 2014) și premiul pentru Personalitatea Socio-Sanitară a anului (NeumoMadrid 2016).

The clasificare făcută de El ConfidenciaAvea un comitet de experți independenți care propuneau zece medici din fiecare specialitate. Ulterior, comunitatea medicală a ales, prin sistem de vot, 99 de medici din sfera publică și privată din 33 de specialități. Aceste premii vor fi decernate în cadrul unei gale care va avea loc în septembrie anul viitor la Teatro Real din Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Șefii de Chirurgie cardiacă și Pneumologie de la Hospital de La Princesa, pe lista celor mai buni medici din Spania 2024 de El Confidencial