#Madrid –

Comunitatea Madrid construiește un acces la stația de metrou Avenida de América împreună cu 10 lifturi noi pentru a îmbunătăți accesibilitatea acestui mare punct de transport public regional. Acest lucru a fost indicat de ministrul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii, Jorge Rodrigo, în cadrul vizitei sale de astăzi pentru a afla despre evoluția lucrărilor care sunt finalizate în proporție de 50% și vor fi finalizate la începutul anului 2026.

Mai exact, de la acea dată, utilizatorii vor putea intra direct din strada María de Molina din capitală prin două lifturi care vor face legătura cu oricare dintre cele patru linii suburbane Madrid (L6, 4, 9 și 7). „Sunt două dintre cele 10 lifturi care se instalează și care sunt încadrate în Planul de Accesibilitate și Modernizare pe care compania metropolitană îl dezvoltă”, a asigurat Rodrigo.

Șeful Transporturilor a anunțat că „prognoza este deschiderea în septembrie a coridoarelor de acces către L6 și L7, iar în octombrie platforma centrală a L7”, închisă până acum din cauza acestor acțiuni în care administrația regională a investit aproape 57. milioane de euro. Designul, pe lângă crearea unui traseu 100% accesibil pentru cei peste 40.000 de călători care folosesc zilnic Avenida de América, propune un nou hol care va face legătura cu nivelul intermediar existent spre liniile 4 și 6 și o galerie de legătură cu L7. și L9.

Metro a profitat de aceste lucrări pentru a efectua lucrări de renovare care vizează îmbunătățirea hidroizolației, drenajului și igienizării infrastructurii, precum și înlocuirea unor materiale cu altele mai rezistente și mai eficiente.

7 din 10, accesibil pentru mobilitate redusă

Compania metropolitană are în prezent peste 550 de lifturi, cifră care o plasează în fruntea clasamentului european și pe locul patru la nivel mondial. „Aproximativ 70% din stații sunt accesibile, dar ne străduim să creștem acest procent cu scopul de a facilita deplasarea tuturor utilizatorilor, dar mai ales a persoanelor cu mobilitate redusă” datorită instalării scărilor rulante și ascensoarelor.

Lângă Avenida de América, compania de căi ferate plănuiește să instaleze noi lifturi în Ventas, Begoña, San Bernardo, Diego de León, Alonso Martínez, Méndez Álvaro, Núñez de Balboa, Ibiza, Oporto, Duque de Pastrana, Vicente Aleixandre, O ‘Donnell , Manuel Becerra, Cuzco, Santiago Bernabéu, Concha Espina, Cruz del Rayo, Pío XII, Ventilla, Barrio del Pilar, Herrera Oria, Artilleros, Estrella, García Noblejas, Bank of Spain, Acacias, Carabanchel, Alto de Extremadura, Tetouan , Ciudad Lineal, Puente de Vallecas, Campamento și Canillejas.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid construiește un nou acces și zece lifturi la stația de metrou Avenida de América