#Madrid –

Premiile vor fi prezentate în cadrul celei de-a treia conferințe de sănătate comunitară a Comunității Madrid, pe 29 noiembrie

Termenul limită pentru ca profesioniștii din Asistența Primară să își prezinte inițiativele pentru Premiul II de Sănătate Comunitară în Asistența Primară este pe cale să ajungă la jumătatea drumului. Propunerile vor fi trimise până pe 30 septembrie prin intermediul site-ului Managementului de Asistență Primară, care organizează aceste premii.

Obiectivul este de a recunoaște meritele în furnizarea de servicii și bune practici în Sănătate Comunitară a persoanelor care lucrează la acest nivel de îngrijire sau a celor care, lucrând în afara Asistenței Primare, dezvoltă sau colaborează la aplicarea axelor fundamentale și liniile Strategiei de sănătate comunitară.

Premiile laudă astfel buna practică în aplicarea „triplului CI”, concept care se referă la suma interdisciplinarității, interoperabilității și intersectorialității cu alți termeni precum coordonarea, colaborarea și angajamentul față de cooperarea între sectoare. Toate sunt decisive pentru sănătatea populației.

Printre cerințele stabilite de baze, care pot fi consultate integral în cele ce urmează legăturăse pare că cel puțin un profesionist din Asistență Primară apare ca promotor sau copromotor al fiecăruia dintre proiectele prezentate, cu capacitatea de a-l planifica, dezvolta, executa și monitoriza.

Patru categorii

De asemenea, proiectele prezentate trebuie să se încadreze într-una dintre cele patru linii de aplicare a Strategiei de sănătate comunitară: cultură sănătoasă și campanii de sănătate; programe cuprinzătoare de promovare a sănătății și experiențe de responsabilitate socială corporativă; proiecte de educație pentru sănătate; și inovarea și cercetarea aplicată tehnologiilor digitale educaționale și participării comunității în domeniul sănătății digitale.

Pe tot parcursul lunii octombrie se va desfășura evaluarea candidaturilor, iar proiectele câștigătoare vor fi anunțate în cadrul celei de-a III-a Conferințe de Sănătate Comunitară, care va avea loc pe 29 noiembrie la amfiteatrul Fundației Caixa Fórum din Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Termenul limită de depunere a candidaturilor pentru Premiul II de Asistență Primară pentru Sănătate Comunitară, este deschis până pe 30 septembrie