#AlcaladeHenares – Consiliul de Administrație Locală a aprobat vineri, 2 august, crearea Parcului Municipal de Locuințe închiriate al Consiliului Municipal Alcalá de Henares, compus din 63 de locuințe, dintre care o mare parte este închiriată, iar 18 nu au în prezent chiriaș. și Pot fi închiriate cu respectarea actualei ordonanțe privind locuința care le reglementează.

Viceprimarul și consilierul pentru Urbanism Cristina Alcañiz a explicat că „pentru ca aceste locuințe să aibă un ofertant câștigător în luna septembrie vom deschide termenul limită pentru crearea unui Registru unic și permanent al Solicitanților de Locuințe pentru a-și accesa atribuirea. ” .

Procedura de atribuire se va baza pe baremul stabilit în Ordonanță, iar lista cererilor acceptate va fi publicată trimestrial pe site-ul municipal alaturi de punctajele care le corespund pe baza aplicării baremului.

Solicitanții trebuie să fie înregistrați de cel puțin doi ani sau să își desfășoare activitatea de muncă în Alcalá în ultimii trei ani fără întrerupere, nu pot fi proprietari ai unei alte locuințe pe teritoriul național și veniturile lor maxime nu pot depăși de 3,5 ori IPREM și venitul minim al acestora. nu poate fi mai mică de 0,75 ori IPREM.

Cererile vor fi depuse într-o formă standardizată care va fi publicată și difuzată în cursul lunii septembrie, precum și documentația care trebuie furnizată aplicației.

Reabilitare și conservare

În perioada de deschidere a cererilor și evaluarea cererilor, Consiliul Local va efectua lucrările de reabilitare și conservare necesare la locuințe în vederea adaptării acestora pentru a se proceda la atribuirea acestora în conformitate cu prevederile ordonanței de reglementare a fondului locativ municipal al Alcalá de Henares, registrul solicitanților de locuințe și procedura de alocare a locuințelor închiriate.

Primăria dispune de o serie de locuințe în proprietate municipală situate în diferite adrese ale raionului municipal a căror stare face necesară realizarea respectivelor lucrări de reabilitare și condiționare În acest scop, se întocmește caietul de sarcini pentru a putea fi realizate afară, care va fi aprobat în curând.

În acest scop, a fost deja aprobată începerea dosarului de contractare a lucrărilor și serviciilor necesare realizării „Lucrărilor de reabilitare și conservare a locuințelor municipale”. Suma maximă estimată pentru execuția lucrărilor se ridică la 136.500,00 euro pe an.

Lucrarile de reabilitare efectuate vor fi cele necesare in fiecare dintre locuintele ce urmeaza a fi inchiriate Aceste actiuni, in functie de starea specifica in care se afla fiecare locuinta, vor fi precum inlocuirea tamplariei, parchetului si faianta, amenajarea bucatariilor, interventie. in instalatii sanitare, termice/gaz, electricitate si telecomunicatii, sau vopsit pereti, tamplarie, calorifere etc.

Lucrările ce vor fi efectuate vor presupune adaptarea locuințelor astfel încât acestea să poată fi închiriate în condiții optime.

Sursa: Undă verde pentru crearea Parcului Municipal de Locuințe de Închiriere al Consiliului Municipal Alcalá format din 63 de proprietăți