#Madrid –

Promovată de Comisia sa de Cooperare

Spitalul Universitar al Fundației Alcorcón, aparținând rețelei de sănătate publică a Comunității Madrid, și Centrul Spitalului Dominico San Martín de Porres din Yaoundé (Camerun) au semnat un acord de colaborare. Obiectivele sale includ cooperarea pentru îmbunătățirea îngrijirii, creșterea gradului de conștientizare a profesioniștilor și cetățenilor și formarea profesioniștilor. Această inițiativă a Comisiei de Cooperare a Fundației Alcorcón se adaugă la promovarea vaccinării și îngrijirii copiilor și femeilor însărcinate din Guatemala, printre alte proiecte dezvoltate.

El Spitalul Universitar al Fundației Alcorcóncentru public al Comunității Madrid și Centrul Spitalului Dominican San Martín de Porres din YaoundéCamerun, au semnat un acord pentru a dezvolta în comun acțiuni de colaborare.

Acordul stabilește patru obiective definite. Primul, să realizeze un program de colaborare între ambele spitale pentru îmbunătățirea îngrijirii sănătății a Centrului Spital San Martín de Porres și colaborarea de formare a profesioniștilor din ambele instituții. Al doilea obiectiv este ca profesioniștii Fundației Alcorcón să învețe despre diagnosticul și gestionarea celor mai răspândite boli în contextul african.

Al treilea obiectiv este de a sensibiliza profesioniștii și pacienții Spitalului Fundației Alcorcón, precum și populația din Alcorcón în general, cu privire la existența altor realități și a altor moduri de viață în locuri mai puțin favorizate decât mediul nostru, promovând o cultură a solidarității. și fraternitatea globală. În cele din urmă, acordul urmărește, de asemenea, ca ambele spitale să se sprijine reciproc în pregătirea academică a profesioniștilor lor.

Într-o întâlnire desfășurată la Fundația Alcorcón, acordul a fost semnat de Judith Jaqueline Moche, directorul Centrului Spital San Martín de Porres Dominico; Cristina Antolín, superiora Congregației din Santo Domingo, ordinul religios din care face parte spitalul; și Juan Carlos Alonso, director economico-financiar al Spitalului Universitar al Fundației Alcorcón.

Acest acord se înscrie în acțiunile promovate de Comisia de Cooperare a Spitalului Fundației Alcorcón pentru a promova colaborarea spitalului și a profesioniștilor săi în dezvoltarea sănătății țărilor în curs de dezvoltare. Alte proiecte implementate sunt promovarea vaccinării împotriva Virusul papiloma uman în rândul copiilor și atenția pentru reducerea mortalității materne și infantileatât în ​​Guatemala, printre alte inițiative.

Centrul Spitalului Dominican San Martín de Porres este un spital de complexitate medie, situat într-un cartier periferic al capitalei Republicii Camerun, Yaoundé, și deținut de Congregația din Santo Domingo. Misiunea sa este de a oferi asistență medicală de calitate populației vulnerabile, care nu au capacitatea de a merge în centre private sau alte centre publice.

Are 180 de paturi, 4 săli de operație, săli de naștere, îngrijire neonatală și urgențe. Are servicii de Pediatrie, Ginecologie, Oftalmologie, Otorinolaringologie, Medicină Internă, Chirurgie Generală, Anestezie, Traumatologie, Pneumologie, Reumatologie și Endocrinologie, printre altele.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar al Fundației Alcorcón semnează un acord de colaborare cu un centru de sănătate din Camerun