#Madrid –

Comunitatea Madrid a încorporat patru noi Rute Verzi, astfel încât călătorii să poată învăța și să se bucure de natura și istoria regiunii. Odată cu această includere, există acum 51 de rute însumând aproape 900 de kilometri cu un început și un sfârșit la un moment dat pe rețeaua de transport public regional.

Concret, noile itinerarii organizate de Consorțiul Regional de Transport (CRTM), dependent de Departamentul Locuințe, Transport și Infrastructură, propun alternative pentru excursii pe jos sau cu bicicleta prin munții din nordul Madridului. Cel mai scurt este un circuit circular care traversează Guadarrama cu o lungime de 18,5 kilometri. Al doilea leagă Cercedilla cu Guadarrama și o distanță de 21 km. A treia începe în Guadarrama și se termină în El Escorial cu aproximativ 30. A patra propunere nouă leagă Cercedilla de El Escorial, cea mai lungă, pe 32,7 km.

Programul Rute Verzi a fost creat în 2011 de CRTM odată cu ediția a Cartea de traseu care alcătuieşte trasee prin spaţii urbane sau parcuri bine marcate. De atunci a crescut, evidențiind zone necunoscute de madrileni și, totuși, accesibile cu transportul public.

Pentru ca drumeția să aibă câteva noțiuni de bază despre traseu, se publică o carte simplă în format PDF care poate fi descărcată, tipărită și purtată în rucsac. Acest document oferă câteva informații de bază despre distanța de parcurs, locuri de interes natural sau istoric sau dificultatea traseului în sine. Toate itinerariile și cărțile lor respective sunt disponibile pe site-ul web al Consorțiului Regional de Transport www.crtm.es.

Această inițiativă a guvernului regional ne-a permis să țesem o rețea în care fiecare dintre propuneri este interconectată cu cel puțin una și cu un număr mare de metrou, tramvai ușor, stații de autobuz interurban și Cercanías. Numărul total de interconexiuni depășește 120 de puncte sau treceri cu opțiuni infinite pentru rute combinate.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid lansează patru noi Rute Verzi pentru a vă bucura de natura și istoria regiunii