#Madrid –

RECREA ATAT CHIRURGIA CATARACTEI CAT SI VITREO-RETINALA

Serviciul de Oftalmologie al Spitalului Universitario de la Princesa, un centru public din Comunitatea Madrid, a avut un simulator avansat de microchirurgie oculară. Datorită acestui aparat, complet digital și cu cea mai înaltă tehnologie disponibilă pe piață, specialiștii de formare, precum și restul membrilor Serviciului, au putut să recreeze, atât în ​​chirurgia cataractei, cât și în chirurgia vitreoretinală, din cele mai simple. si cele mai frecvente etape chirurgicale, pana la cele mai avansate manevre chirurgicale.

Prin programe specifice de dezvoltare, acest simulator vă permite și să recreați cele mai inovatoare tehnici intraoperatorii, precum și unele complicații rare care pot apărea în timpul unei intervenții chirurgicale.

Serviciul de Oftalmologie al Spitalului Universitar La Princesa, condus de dr. Juan Jacobo González Gujarro, desfășoară o activitate chirurgicală intensă cu aproximativ 3.000 de intervenții de cataractă pe an și în jur de 300 de vitrectomii.

Datorită inițiativelor precum cea realizată cu simulare, precum și a utilizării și dezvoltării intervenției chirurgicale prin tehnici de vizualizare tridimensională (3D), își propune să aplice cea mai de ultimă oră tehnologie pentru a promova pregătirea medicilor rezidenți interni, și sprijină dezvoltarea chirurgicală a restului membrilor serviciului, precum și a fiecărei subspecialități ale acestora. Toate acestea au ca scop îmbunătățirea îngrijirii chirurgicale oferite pacienților.

Sursa: Comunitatea Madrid – Serviciul de Oftalmologie al Spitalului Public La Princesa își perfecționează tehnicile cu un simulator avansat de microchirurgie oculară