#Torrejon – • Consiliul Local reamintește că aceste tipuri de fapte sunt interzise din cauza prejudiciilor pe care le produc faunei autohtone.

• Torrejón de Ardoz este singurul oraș din Comunitatea Madrid care are un corp de agenți de mediu. Orice cetățean îi poate contacta prin e-mail agentsmedioambientales@ayto-torrejon.es sau sunând la 91 678 95 00 Pe 26 iulie, agenții de mediu ai Consiliului Municipal Torrejón de Ardoz au colectat 11 exemplare de țestoase de iaz din Florida care fuseseră eliberate în mod deliberat într-una dintre fântânile situate pe Paseo de la Democracia, în cartierul Soto Henares. Primăria reamintește că acest tip de comportament este interzis de legislația regională, în Legea 2/1991 privind protecția florei și faunei sălbatice, și de legislația de stat, în Legea 42/2007 privind biodiversitatea și patrimoniul natural, întrucât se ocupă de non- specii autohtone cu luarea în considerare a Speciilor Exotice Invazive, din cauza daunelor pe care le produc faunei autohtone.

Torrejón de Ardoz, 6 august 2024. Acțiunea agenților de mediu s-a desfășurat după un apel al unui cetățean care a anunțat Poliția Locală despre prezența animalelor în fântână.

Odată ce țestoasele au fost colectate, acestea au fost transferate la Centrul de recuperare a animalelor sălbatice Soto Viñuelas, dependent de Comunitatea Madrid, care se află în Tres Cantos.

Torrejón de Ardoz este singurul oraș din Comunitatea Madrid care are un corp de agenți de mediu. Orice cetățean îi poate contacta prin e-mail la agentsmedioambientales@ayto-torrejon.es sau sunând la 91 678 95 00.

Sursa: Agenții de mediu ai Consiliului orașului Torrejón de Ardoz colectează 11 exemplare de țestoase din iaz din Florida care au fost…