#Madrid –

Spitalul Universitar Public La Paz tocmai a împlinit 60 de ani de la deschidere și în aceste șase decenii a devenit un centru internațional de referință atât în ​​domeniul sănătății, cât și în predare și cercetare. De la lansarea sa, în iulie 1964, în La Paz s-au născut în jur de 730.000 de copii. În prezent, aproape 36.000 de intervenții chirurgicale sunt efectuate în fiecare an în acest mare complex sanitar și un milion de persoane sunt tratate în ambulatori. În fiecare zi, 20.000 de oameni, inclusiv pacienți, membri ai familiei, însoțitori, profesioniști și furnizori, trec prin ușile sale.

Are o mie de paturi de spital, 48 de săli de operație – două dintre ele robotizate – iar portofoliul său de servicii acoperă toate domeniile medical și chirurgical. Cel din La Paz a fost primul spital de copii din Spania și, de atunci, a susținut crearea de specialități medicale pediatrice în țară. La fel, este singurul din țară care efectuează toate transplanturile pediatrice, inclusiv transplanturile intestinale și multiviscerale la minori.

De asemenea, se remarcă prin conducerea sa în numărul de unități naționale de referință (34 în total) pentru diferite patologii extrem de complexe care necesită o abordare multidisciplinară. Aceasta înseamnă că pacienții din toate comunitățile autonome sunt tratați de sistemul public de sănătate din Madrid în aceste Centre, Servicii și Unități de Referință ale Sistemului Național de Sănătate (CSUR) din La Paz.

În ceea ce privește transplanturile, spitalul este acreditat pentru a efectua transplanturi de organe solide, hematopoietice (măduvă osoasă) și de țesut. Ea conduce cifrele anuale pentru acest tip de intervenții, conform Organizației Naționale de Transplant, și este singura de pe teritoriul național care conduce o rețea europeană de referință (ERN). Copil transplantatformată din 40 de entități sanitare din douăzeci și una de țări.

Tehnologie, cercetare și predare

Angajamentul Comunității Madrid de a oferi tehnologie de ultimă oră, inclusiv robotizare și inteligență artificială (AI), pentru asistența medicală publică din regiune este palpabil în La Paz. Acesta din urmă are un laborator de management 3D care proiectează și generează modele tridimensionale în scopuri clinice, de cercetare sau academice.

La nivel educațional, La Paz a fost spitalul preferat în care studenții să se specializeze și este de obicei ales de numărul unu la examenul MIR. Pe de altă parte, în Centrul său de Simulare și Formare Clinică Avansată (CEASEC), profesioniștii sunt instruiți prin recrearea unor scenarii reale, cum ar fi săli de operație, consultații sau săli de spital, și experimentarea cu instrumente de realitate virtuală.

Institutul La Paz-IdiPAZ, care sărbătorește anul acesta a cincisprezecea aniversare, a devenit unul dintre reperele cercetării biomedicale din Spania. Numai în acest an a generat peste 1.200 de articole publicate și 420 de studii clinice.

Orașul Sănătății din Comunitatea Madrid

După ani de serviciu și excelență și numeroase reforme pentru a se adapta la noi vremuri și tehnici, noul Oraș al Sănătății din Comunitatea Madrid va găzdui viitoarele facilități ale Spitalului Public Universitar La Paz și Facultatea de Medicină a Universității Autonome. Va deveni astfel cel mai modern și inovator campus de biosănătate din Europa.

Va avea 1.140 de paturi în camere single, care pot fi mărite cu încă 218 în rezervă în cazul unor eventuale creșteri ale cererii. Au fost planificate 49 de săli de operație, inclusiv hibride și cu asistență robotică pentru operații mai puțin invazive și de înaltă precizie; un centru de pionierat cuprinzător pentru cancer pediatric; altul pentru Cercetare; o unitate de terapie cu protoni; și reședința pentru însoțitorii pacienților strămutați sau a celor cu internare de lungă ședere, precum și pentru cercetători și profesori.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Public Universitar La Paz din Comunitatea Madrid sărbătorește cea de-a 60-a aniversare, consolidată ca un reper internațional în domeniul sănătății