#Madrid –

Comunitatea Madrid a deservit 8.332 de persoane în primele două luni de funcționare a noului Birou Central de Serviciu pentru Cetățeni, deschis din 20 mai la Carrera de San Jerónimo, 13 (Madrid). Din total, 100 au peste 65 de ani sau cu dizabilități care au un punct de informare preferențial pentru a le garanta cea mai bună asistență și accesibilitate.

Ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale, Miguel Ángel García Martín, a vizitat astăzi această resursă și a anunțat că guvernul regional va semna un acord de colaborare cu Confederația Spaniolă a Organizațiilor de Seniori (CEOMA) „pentru a consolida asistența care acordă împrumuturi. în sine pentru acest sector al populației.”

„Scopul nostru este să oferim seniorilor și persoanelor cu dizabilități ajutor prioritar fără a aștepta, în funcție de circumstanțele lor”, a spus consilierul. García Martín a reamintit că administrația regională are și două servicii la cerere: un interpret în limbajul semnelor pentru persoanele surde și sprijin pentru cei cu dizabilități intelectuale, „cu scopul de a garanta accesul la informații pentru toți locuitorii din Madrid”.

În numărul total al primului semestru al acestui an, un total de 22.000 de cetățeni au trecut prin Biroul Central de Servicii (situat anterior la Gran Vía, 3) și au făcut întrebări despre probleme generale ale Comunității Madrid, înregistrarea documentelor sau validarea semnăturii electronice, printre altele. Noul sediu din Carrera de San Jerónimo are mai mult spațiu și are program extins: de luni până vineri, de la 8:00 la 20:00, iar sâmbăta de la 9:00 la 14:00, ceea ce reprezintă aproape 50 de altele. ore pe lună. La fel, în luna august resursa rămâne operațională de la 9:00 la 14:00.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a deservit peste 8.000 de persoane în noul Birou Central de Servicii pentru Cetăţeni