#Madrid –

Din 2021, Comunitatea Madrid a pregătit 111 tineri ca tehnicieni în comerț exterior (TCE), grație programului promovat de Ministerul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, în colaborare cu Camera de Comerț din regiune. Cu acest proiect, 75% dintre ei s-au alăturat departamentelor internaționale ale diferitelor companii, 15% în multinaționale străine.

În luna mai, Executivul regional a deschis cea de-a patra ediție a acestui curs, mărind numărul înscrierilor cu 81% cu 1.467 de candidați. Dintre aceștia, au fost deja selectați 45 care, începând din septembrie, își vor începe studiile care, pe lângă cele academice, includ și experiență profesională în sectoare precum economic (31%), tehnic (24%), juridic (20%) și sociale (13%). De aici vor veni cei 24 care vor continua să dobândească cunoștințe în străinătate sprijinind companiile din Madrid.

Guvernul regional investește 1,5 milioane de euro în această inițiativă care aleg tinere talente cărora li se oferă 300 de ore de educație teoretică și stagii internaționale, timp de 12 luni în țări strategice, cu alocația financiară corespunzătoare care variază între 30.000 și 50.000 de euro, în funcție de destinație. . Acesta poate fi de la Washington DC, până la Chicago, New York, Bogotá, Sao Paulo, Tunisia, Dubai, Jakarta, Beijing sau Kuala Lumpur, printre altele.

De asemenea, la finalul cursului, TCE va primi un dublu titlu de Formare Internațională de la Camera de Comerț și Institutul Superior de Drept și Economie. În ediția precedentă, activitățile desfășurate au crescut cu 12%, concentrându-se pe studii de piață, analize sectoriale, târguri, consultații și servicii personalizate, misiuni de afaceri și întâlniri cu companii și organizații.

Cerințele pentru a putea participa la programul de Tehnicieni în Comerț Exterior sunt să aibă vârsta sub 30 de ani, să fie membru al UE, să locuiască în Comunitatea Madrid mai mult de un an (sau trei continuu în ultimul deceniu), să acrediteze diplomă universitară aprobată, să demonstreze stăpânirea limbii engleze (nivel minim B2) și să nu fi beneficiat de niciun alt ajutor sau bursă similară.

Sursa: Comunitatea Madrid – Din 2021, Comunitatea Madrid a format 111 tineri în comerțul exterior, dintre care 75% lucrează în companii internaționale