#Madrid –

Comunitatea Madrid face un apel urgent către populație pentru ca, înaintea weekendului prelungit din 15 august, să vină să doneze sânge și să crească astfel rezervele. În prezent, în regiune, grupa A+ este în alertă roșie și grupa A- și 0- sunt în alertă galbenă. În plus, se așteaptă un deficit de trombocite Comunitatea Madrid face un apel urgent către populație pentru ca, având în vedere weekendul prelungit din 15 august, să vină să doneze sânge și să crească astfel rezervele. În prezent, în regiune, grupa A+ este în alertă roșie și grupa A- și 0- sunt în alertă galbenă. În plus, este de așteptat un deficit de trombocite.

Centrul de Transfuzii își amintește, în orice caz, că toate sunt necesare și că sunt necesare în jur de 900 de livrări zilnice pentru îngrijirea pacienților care merg la urgențe spitalicești, care suferă intervenții chirurgicale sau care au programate transfuzii pentru tratamente. În caz de deficiență, nu se poate folosi altă metodă, deoarece sângele nu este fabricat și componentele sale expiră.

În acest moment sunt disponibile 3.110 genți, cu mult sub nivelul optim de 5.000. Vacanțele de vară și caniculele succesive au generat această tendință descendentă.

Puteți dona la Centrul de Transfuzii (în cartierul Valdebernardo al capitalei), în 30 de spitale publice din regiune, în unități mobile și la sala Crucii Roșii de pe strada Juan Montalvo, 3, din Madrid. Orele și adresele pot fi găsite la adresaweba Comunităţii Madrid.

Cerințele de bază pentru a fi donator sunt să aibă între 18 și 65 de ani, să cântărească peste 50 de kilograme și să fie sănătos. Este un proces simplu care nu durează mai mult de 20 de minute și poate fi repetat la fiecare 8 săptămâni, atâta timp cât nu se face mai mult de patru ori într-o perioadă de 12 luni în cazul bărbaților și de 3 ori în cazul bărbaților. bărbații.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid face un apel urgent către populație să doneze sânge