#Madrid –

Comunitatea Madrid a instruit 1.600 de rezidenți din Madrid în abilități tehnologice cu platforma Madrid Aula Digital (MAD). Acest instrument web, care a luat naștere în luna mai trecută cu un buget inițial de 8,2 milioane de euro, a oferit în această perioadă peste 170 de seminarii gratuite care pot fi susținute personal, online sau în format mixt.

Astfel, în prima dintre aceste modalități, cele mai solicitate cursuri au fost cele legate de utilizarea corectă a noilor tehnologii, automatizarea biroului prin Internet și învățarea limbilor străine. Mai exact, evidențiază Cunoaște-ți mobilulales de 89% dintre utilizatori, mai ales de persoane peste 55 de ani. La rândul lor, tinerii între 14 și 17 ani au ales Atenție la farse şi Utilizarea sănătoasă a tehnologiei.

In sectiunea on-line iar în rândul populaţiei de la 30 la 54 de ani, el clasament îl conduce Începeți cu Excel, Excel intermediar şi Învață limbi străine pe internet. De asemenea, sfaturi pentru realizarea interviurilor de angajare virtuale, pentru crearea unui CV digital și pentru crearea de jocuri video, toate în modul mixt și preferate de persoanele de o categorie de vârstă inferioară.

Ministrul Digitalizării, Miguel López-Valverde, și-a exprimat satisfacția pentru „primirea bună” pe care Madrid Aula Digital a avut-o în rândul cetățenilor și pentru faptul că, „într-un timp atât de scurt, a adăugat 20 de cursuri noi în catalogul său. ”. În acest sens, el a amintit că este „un proiect viu, care se va adapta nevoilor și intereselor utilizatorilor și al cărui obiectiv principal este să contribuie la îmbunătățirea pregătirii tehnologice a madrilenilor și la reducerea decalajului digital”.

Pentru a accesa acest training gratuit, este necesar doar ca studenții să se înregistreze în web și configurați-vă zona personală pentru a accesa oferta de seminar. Este planificat ca un grup de facilitatori să viziteze consiliile orașelor din regiune pentru a ajuta persoanele care nu sunt familiarizate cu navigarea pe internet să folosească platforma.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea a instruit 1.600 de rezidenți din Madrid în abilități tehnologice cu platforma Madrid Aula Digital