#Madrid –

Comunitatea Madrid efectuează inspecția celor patru zone naturale adecvate pentru scăldat din regiune cu scopul de a îmbunătăți siguranța utilizatorilor. Astfel, avertizează asupra pericolului îmbăierii în spații neautorizate și reiterează importanța menținerii copiilor sub supraveghere în aceste enclave.

Ca în fiecare an vara, Ministerul Sănătății supraveghează aceste zone, care sunt recunoscute de Uniunea Europeană și sunt situate în Lacul de acumulare San Juan (San Martín de Valdeiglesias), în special zonele El Muro și Virgen de the New; Plaja Alberche (Aldea del Fresno); Las Presillas (Rascafría) și Los Villares, în Estremera. În toate, perioada de utilizare se prelungește până pe 15 septembrie.

Executivul regional amintește că poate fi periculos să mergi în zone neautorizate sau necunoscute, din cauza posibilității ca râul sau lacul de acumulare să aibă microorganisme dăunătoare sănătății sau din cauza riscului de înec, lovituri, tăieturi sau arsuri. El insistă, de asemenea, asupra comodității de a evita expunerea prelungită la soare, folosind mereu cremă de protecție solară, mai ales în cazul copiilor, și intrând treptat în apă.

Pe de altă parte, se recomandă să nu se scufunde în zone puțin adânci sau de la o altitudine mare și să nu se scufunde sau să sari în ape tulburi unde alți înotători și obiecte ar putea să nu fie vizibile. De asemenea, se recomandă să bei suficiente lichide și să nu abuzezi de băuturi alcoolice, să păstrezi plaja și împrejurimile curate, să folosești coșurile de gunoi și să faci duș după terminarea scufundării.

Această supraveghere efectuată de tehnicieni din cadrul Subdirecției Generale pentru Siguranța Alimentelor și Sănătatea Mediului cu sprijinul Laboratorului Regional de Sănătate Publică este însoțită de o analiză pentru excluderea contaminării microbiologice a apei.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid inspectează cele patru zone naturale adecvate pentru scăldat și avertizează asupra pericolului de a face acest lucru în locuri neautorizate