#Madrid –

În această vară, Comunitatea Madrid a lansat pentru prima dată tabăra de voluntari Shared View: Cinema Between Generations, o propunere destinată tinerilor între 18 și 30 de ani care se desfășoară în căminul din orașul Collado Mediano. Timp de 15 zile (din 5 până în 19 august), participanții au realizat interviuri, scenarii și filmări a ceea ce va fi rezultatul final al proiectului: un scurtmetraj care va colecta experiențele persoanelor în vârstă care locuiesc în diferite municipalități ale Sierra de Guadarrama.

Pentru Ministerul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale, aceasta este o inițiativă care creează un spațiu de sprijin, învățare și solidaritate intergenerațională. Activitatea oferă acestor copii posibilitatea de a învăța conținut despre producția audiovizuală, pregătirea scenariului, interviuri și filmarea materialului colectat.

De asemenea, proiectul este completat cu alte activități precum alpinism sportiv, petreceri de noapte, vizite în capitală, piscinele Berceas și parcul Amazonia și proiecția scurtmetrajelor produse în localitățile participante (Collado Mediano, Becerril de la Sierra). , Alpedrete şi Moralzarzal).

În plus, guvernul regional a oferit anul acesta o duzină de tabere de voluntari în diferite locații din regiune, cu propuneri precum arheologia și recuperarea patrimoniului în Rascafría; sarcini de mediu în Cercedilla; artă în Torrelaguna; sau conservarea pârâului în Chapinería. S-au înscris aproape 200 de tineri, 110 tineri din alte Comunități Autonome și țări precum Franța, Italia, Serbia, Turcia, Germania, Slovacia, Armenia, Polonia, Taiwan, Columbia și Mexic și încă o sută din Madrid.

Voluntariatul se va desfășura până în septembrie, iar taxa, inclusiv cazare, mâncare, activități și asigurări, variază între 72 și 121 de euro. Înacest linkPuteți verifica locurile încă disponibile în taberele desfășurate în alte regiuni.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid lansează o tabără de voluntari care unește tineri și bătrâni prin cinema