#Madrid –

Comunitatea Madrid a consolidat activitatea Oficiului pentru Promovarea Conectivității (OIC) în fața creșterii și deplasării populației care are loc în regiune în lunile de vară, fapt care presupune o cerere mai mare pentru utilizarea rețelelor de telefonie și Internet. Astfel, se menține deschis un canal direct de colaborare și lucru cu operatorii de telecomunicații pentru a oferi un răspuns agil și rapid la solicitările consiliilor și cetățenilor.

Biroul pentru Promovarea Conectivității a fost creat în martie anul trecut pentru a consilia municipalitățile în chestiuni precum îmbunătățirea acoperirii, implementarea de bandă largă sau instalarea de cabluri cu fibră optică pe teritoriul lor. De atunci, au fost realizate 38 de acțiuni ca urmare a solicitărilor sau interogărilor emise de oficialii municipali.

Ministrul digitalizării, Miguel López-Valverde, a explicat că întreținerea și consolidarea acestui serviciu în iulie și august răspunde responsabilității pe care Administrația autonomă a dobândit-o cu toate orașele și orașele din regiune, în special cu cele 144 de mai puțin de 20.000 de locuitori, atunci când le oferă sprijin în îmbunătățirea infrastructurilor lor tehnologice.

„Comunicațiile și conexiunile la rețea sunt deja un serviciu fundamental de care depind o mare parte din acțiunile noastre zilnice, așa că nu putem lăsa utilizatorii sau oficialii locali să rămână fără unde să meargă în aceste luni când acea activitate în unele sectoare scade semnificativ”, a spus el. adăugat.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid consolidează Oficiul pentru Promovarea Conectivității în fața creșterii și deplasării populației în timpul verii