#Madrid –

Comunitatea Madrid urmează să investească aproape 500.000 de euro în extinderea heliportului Parcului Pompierilor Las Rozas din Madrid. Despre aceasta a anunțat astăzi ministrul Mediului, Agriculturii și Internelor, Carlos Novillo, în cadrul vizitei sale la această infrastructură, ale cărei lucrări sunt așteptate să înceapă în luna noiembrie.

„Această creștere a elisuprafeței va permite un al patrulea loc de parcare permanent, ceea ce înseamnă mai multe mijloace de a lupta împotriva incendiului din aer, ceva de maximă importanță pentru a preveni răspândirea incendiilor”, a subliniat Novillo.

În prezent, Agenția de Securitate și Situații de Urgență Madrid 112 (ASEM112) are zece elicoptere incluse în Planul special de urgență de protecție civilă pentru incendii forestiere (INFOMA). Pentru contractarea sa și întreținerea infrastructurii, Executivul regional alocă anual aproape 5,2 milioane de euro.

Mai exact, Parcul municipiului Roceño dispune de o aeronavă de coordonare și alta medicalizată cu personal din cadrul Serviciului de Urgență Medicală SUMMA112, activă pe tot parcursul anului. Lor li se alătură vara alți doi: unul de tip bomber, echipat cu un sac de apă cu o capacitate maximă de 1.000 de litri, și altul de coordonare, foarte util pentru a câștiga siguranță și eficacitate la stingere.

În plus, ASEM112 are patru brigăzi heliborne, situate în Bustarviejo, Morata de Tajuña, Navas del Rey și Valdemorillo; un bombardier și altul medicalizat în Lozoyuela; și elicopterul Grupului Special de Salvare la Înaltă Altitudine (GERA) din Navacerrada.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea investește aproape jumătate de milion de euro în extinderea heliportului Stației de Pompieri Las Rozas din Madrid