#Madrid –

Comunitatea Madrid a pregătit deja peste 330 de persoane în abilități tehnologice cu Planul de talent digital care a început în luna mai trecută. Această inițiativă oferă aproximativ douăzeci de cursuri destinate șomerilor și lucrătorilor angajați care doresc o recalificare profesională, pentru a atenua deficitul de forță de muncă din sector.

Ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Rocío Albert, a vizitat astăzi compania Experis, din capitală, unde se predă cursul de Contabilitate Financiară S/4HANA, în care aproape 20 de studenți învață să folosească acest instrument specializat de la multinaționala SAP.

Albert a subliniat că aceste lecții vor servi „la îmbunătățirea capacității profesionale a celor care au nevoie și o solicită și pentru a se asigura că companiile continuă să găsească în Madrid talentul și calificările necesare pentru a continua să creeze oportunități de angajare”. Guvernul regional va investi peste 20 de milioane de euro în acest Plan în următorii doi ani, de care se așteaptă să beneficieze aproape 10.000 de persoane în această perioadă.

Ca parte a acestuia, Albert a semnat acorduri de colaborare cu patru mari companii de tehnologie în februarie anul trecut, Amazon, Microsoft, Oracle și SAP. Datorită acestor acorduri, participanții pot accesa, gratuit, cursuri de specialitate precum Cloud Azure Systems Administrator, AWS Cloud Solutions Architect sau Oracle SQL-PL/SQL Developer, printre altele.

În plus, programul are un angajament de plasare a unui loc de muncă pentru cel puțin 60% dintre persoanele care obțin certificarea de producător corespunzătoare, dintre care 25% trebuie să fie șomeri la începutul formării.

Dezvoltarea acestui plan de talent digital a fost recunoscută prin acordarea unui premiu către Comunitatea Madrid de către Skills to Jobs Tech Alliance pe 5 iunie în cadrul AWS Summit, care distinge activitatea executivului regional de reducere a digitalității. decalaj de cunoștințe în regiune.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a instruit peste 330 de oameni în abilități tehnologice cu Planul de talent digital care a început în mai