#Spania – Ministrul Apărării, Margarita Robles, îi salută pe membrii detașamentului Insulei Isabel II din Insulele Chafarinas.

Distribuie pe În a doua zi de călătorie la Melilla, ministrul Apărării, Margarita Robles, s-a deplasat pe insula Isabel II din arhipelagul Chafarinas, pentru a vedea din prima mână munca zilnică desfășurată de detașamentul Legiunii care păzește insula, situată în jur de 50 km est de orașul autonom.

Zona este foarte liniștită și de trei ani nu au avut loc incidente, i-au spus ministrului legionarii din Tercio „Gran Capitán” 1, cea mai mare parte a garnizoanei formată din aproximativ 40 de soldați.

Ministrul a amintit că, deși sunt departe de Peninsulă, „Nu îi uităm pe cei care sunt dislocați aici sau munca pe care o fac care este esențială pentru securitatea teritoriului nostru, cu atât mai mult într-o perioadă complicată precum cea actuală.”.

Pe insulă există, de asemenea, personal de la universitate și organizația autonomă a parcurilor naționale care sunt responsabile de studiul și conservarea ecosistemului marin și terestru. În acest sens, Robles a subliniat importanța și liniștea oferite de enclave ca aceasta în care există soldați pentru conservarea naturii.

Întreținerea și protecția acestor insulițe vizitate de Robles depind de Comandamentul General din Melilla, sub comanda generalului-maior Luis Cortés din iulie anul trecut și se află organic sub Comandamentul Insulelor Canare.

Insulele și stâncile de suveranitate națională din Africa de Nord aparțin Spaniei încă din cea mai veche, Vélez de la Gomera, în secolul al XVI-lea, la care mai târziu s-a adăugat Al Hoceima, în 1673, și Insulele Chafarinas, în 1848.

Sprijin pentru IrakÎnainte de vizita la Chafarinas, ministrul Apărării a avut o întâlnire de dimineață devreme cu personalul unității obișnuite care se pregătește pentru a fi dislocat din noiembrie până în mai în cadrul Operațiunii de sprijin din Irak.

Robles sa adresat acestora pentru a-și exprima mândria față de activitatea armatei spaniole în Irak și de coaliția împotriva DAESH, subliniind profesionalismul și contribuția lor la pacea în zonă.

Ministrul Apărării, Margarita Robles, discută cu membrii Unității care va alcătui Operațiunea de Sprijin pentru Irak.

„Armata spaniolă este foarte recunoscută nu numai pentru profesionalismul său, ci și pentru apropierea și tratamentul personal.”le-a spus ministrul, după ce a participat la un exercițiu simulat al unității în cadrul programului său de pregătire pentru această misiune.

Peste 130 de bărbați în uniformă din Melilla Regular Group No. 52 alcătuiesc contingentul care va călători în noiembrie pentru a îndeplini sarcinile de întreținere a securității și consiliere și instrucție pentru Forțele Armate irakiene.

Mai multe informații Galerie foto pe Flickr a Ministerului Apărării Mai multe noutăți Margarita Robles vizitează stâncile Vélez și Alhucemas pentru a recunoaște munca… Etichete: Apărare Guvernul Spaniei Sursa: Guvernul Spaniei – Ministrul Apărării își încheie vizita la stâncile de pe insula Isabel II de Chafarinas