#Madrid –

Anul școlar viitor, Comunitatea Madrid va lansa programul pilot Discover Spanish Dance, care va introduce arta baletului spaniol regional în școlile și institutele din municipalitățile mici. Despre acest lucru a anunțat astăzi ministrul Educației, Științei și Universităților, Emilio Viciana, care a participat la una dintre repetițiile distribuției de la Teatros del Canal.

Obiectivul acestui plan este de a răspândi cunoașterea moștenirii culturale a dansului în acele orașe care, datorită dimensiunii lor, nu au teatre sau activități la care Baletul să poată participa. „Cei patru dansatori meritori din distribuție vor fi însărcinați să facă un mini-tur prin regiune în care, pe lângă spectacole, vor susține elevilor și discursuri despre lumea dansului”, a explicat consilierul.

Pentru a face acest lucru, aceștia vor avea ajutorul ghidurilor didactice pe care le va pregăti Fundația Spaniolă de Balet din Comunitatea Madrid. De asemenea, Ministerul Educației va disemina printre centrele de învățământ campania pe care Teatros del Canal o va desfășura la începutul sezonului pentru ca grupurile școlare și conservatoare să poată asista la spectacole la preț redus.

Baletul Spaniol, regizat de dansatorul și coregraful Jesús Carmona, este format din 16 dansatori, patru meritori și trei muzicieni. Printre scopurile sale fondatoare se numără inovarea coregrafică și păstrarea moștenirii dansului spaniol în modalitățile sale academice, stilizate, folclor, bowling și flamenco, punând creațiile sale la dispoziția unui nou public, atât în ​​interiorul, cât și în afara regiunii, pentru a promova această expresie artistică. Primul său spectacol este programat să aibă premiera pe 12 octombrie, coincizând cu sărbătorirea Zilei Patrimoniului Hispanic, la Teatros del Canal. Biletele sunt acum în vânzare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va duce dansul baletului său spaniol la școli și institute din municipalități mici