#Spania – Cele două aeronave amfibii de mare capacitate ale Ministerului Tranziției Ecologice și Provocării Demografice (MITECO) fac parte din amplul dispozitiv pe care acest departament îl desfășoară, atât pentru sprijinirea comunităților autonome, cât și a altor țări.

În coordonare cu autoritățile portugheze, acestea vor sprijini eforturile de stingere a unui mare incendiu forestier activ pe insula Madeira. În total, 30 de persoane au fost, de asemenea, strămutate, inclusiv echipaje, personal de întreținere și suport la sol și personal de legătură.

Din 2019, Spania a participat la inițiativa de tranziție rescEU a Comisiei Europene pentru a sprijini alte țări în situații de urgență din cauza incendiilor forestiere. Coordonarea cu Ministerul de Interne, punct focal al Mecanismului European de Protecție Civilă, și cu Ministerul Apărării, operator al aeronave, este constantă și pe deplin eficientă în aceste misiuni internaționale.

Dispozitivul MITECO, care desfășoară pentru a treia oară lucrări de sprijin în această campanie 2024, sprijinind alte țări prin capacitatea rescEU, a participat și la stingerea incendiilor care au avut loc în țara noastră și pentru care comunitățile autonome au solicitat spuse întărire.

Ministerul Tranziției Ecologice și Provocarea Demografică dispune de un aparat de dimensiuni mari format din 60 de avioane și peste 600 de pompieri forestieri din cadrul Brigăzilor de Întărire a Incendiilor Pădurilor, dispozitiv care este disponibil și organizat de oficialii tehnici din cadrul Centrului de Coordonare Informațională a Incendiilor de Pădure. Serviciul (CCINIF) al acestui Departament. CCINIF este operațional în perioada campaniei de incendiu forestier cu risc ridicat, în perioada 1 iunie – 15 octombrie, șapte zile pe săptămână, 24 de ore, asigurând monitorizarea și coordonarea desfășurării mijloacelor MITECO de sprijin pentru stingerea incendiilor forestiere.

Aeronava amfibie.

Mai multe noutăți Tranziție ecologică și apărare, pregătită pentru… Incendiile de pădure: cum să le preveniți și să acționați împotriva lor? Etichete: Guvernul Spaniei Sursa: Guvernul Spaniei – Tranziția ecologică desfășoară două avioane amfibie de mare capacitate pentru a sprijini Portugalia în stingerea unui incendiu forestier în Madeira