#Madrid –

Anul trecut, Comunitatea Madrid a răspuns la un total de 937 de solicitări specializate din partea consiliilor municipale prin Serviciul de asistență tehnică pentru entitățile locale din Comunitatea Madrid (SAT).

Acesta este un serviciu gratuit al guvernului regional care acordă ajutor administrațiilor locale cu populații mai mici de 20.000 de locuitori în probleme legate de domeniul juridic, economic și contabil. La aceste teme s-a adăugat recent unul nou în materie de urbanism, cu încorporarea unei echipe de arhitecți, după ce s-a confirmat că este una dintre cele mai solicitate nevoi ale consiliilor orășenești.

„Acesta este încă un sprijin pe care Comunitatea Madrid îl oferă celor mai mici municipalități din regiune, care au o capacitate economică și de management mai redusă, astfel încât acestea să continue să crească calitatea serviciilor pe care le oferă vecinilor”, a menționat el Ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale, Miguel Ángel García Martín.

SAT are o echipă formată din șapte oficiali cu calificare națională specializați în aceste probleme, în special în domeniul juridic și juridic. În ceea ce privește cele mai frecvente solicitări pe parcursul anului trecut, 834 dintre acestea s-au concentrat pe exercitarea funcțiilor rezervate secretarului, intervenției și trezoreriei; 51 la asistență juridică; 44 pentru asistență tehnică și 8 pentru asistență juridică.

În cazul anului 2024, până în prezent, cererile de secretariat, intervenție și trezorerie sunt de 399; cele de asistență tehnică 53; 19 legale și 14 legale, atingând cifra de 500 în prima jumătate a anului.

De la lansarea sa în 2022, SAT a ajutat peste 60 de municipalități și 3 asociații, cu o populație de mai puțin de 20.000 de locuitori, care au în prezent un total de 143 de municipii cu peste 625.000 de locuitori.

Sursa: Comunitatea Madrid – Anul trecut, Comunitatea Madrid a participat la aproape 1.000 de servicii specializate de asistență tehnică din partea consiliilor municipale.