#Madrid –

Începând din septembrie, Comunitatea Madrid va instrui 450 de noi voluntari de Protecție Civilă și 100 de șefi ai grupurilor sale municipale cu cursuri gratuite la Institutul de Formare Cuprinzătoare în Securitate și Situații de Urgență (IFISE), care vor fi predate până în decembrie.

Regiunea are în prezent 3.042 dintre acești funcționari publici care lucrează pentru protejarea oamenilor și a bunurilor, garantând un răspuns adecvat la diferite tipuri de urgențe și catastrofe cauzate de cauze naturale sau derivate din acțiunea umană, fie accidentală sau intenționată.

Noii studenți vor aspira să facă parte dintr-unul dintre cele 107 grupuri municipale de voluntari, după ce au depășit 110 ore de pregătire teoretică și practică. Aceștia vor dobândi cunoștințe de bază precum primul ajutor, reglementarea traficului, conducerea vehiculelor de urgență, comunicații, sprijin la incendiu, incidente cu victime multiple, legislație, sprijin psihosocial sau logistică, printre alte subiecte.

Printre profesorii experți în diferitele discipline, se numără personal de la Pompierii Comunității Madrid, Centrul de Urgență Madrid 112, Serviciul de Urgență Medicală (SUMMA 112), SAMUR-Protecție Civilă și poliția locală din municipiile Madrid și Castilla-La Stain.

În ceea ce privește cursul destinat liderilor de grup, acesta este format din 85 de ore, cu conținut mai avansat. Astfel, vor fi instruiți în legislația de stat, regională și locală, structuri de comandă, proceduri de intervenție, autoprotecție, logistică și comunicare în situații de urgență.

În acest caz, personalul didactic va fi format din reprezentanți ai Direcției Generale de Protecție Civilă a Comunității Madrid, șefi ai grupurilor municipale de voluntari, supraveghetori Madrid 112 și membri ai biroului de comunicare al Agenției de Securitate și Situații de Urgență Madrid 112 ( ASEM). 112).

Peste 3.200 de studenți în primul semestru

Institutul de Formare Cuprinzătoare în Securitate și Situații de Urgență s-a impus ca centru de referință la nivel național, datorită calității înalte a cursurilor, cu un cadru didactic de prestigiu recunoscut și dotări extinse.

Un total de 3.263 de studenți au trecut deja prin sălile de clasă în primul semestru al anului pentru a urma cursuri de noua intrare, promovare, reactualizare și specializare a poliției locale, pompieri, agenți silvici, lucrători sanitari SUMMA 112 și personal din afara organelor regionale precum ca Garda Civilă, Centrul Național de Informații, Casa Regală sau Crucea Roșie.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va instrui 450 de noi voluntari din Protecția Civilă și 100 de șefi ai grupurilor sale municipale