#Spania – Urgența de sănătate publică de interes internațional Mpox își are epicentrul în mai multe țări din Africa centrală și Ministerul Sănătății consideră că este esențial să se acționeze în acea regiune pentru a putea ține situația actuală într-un mod solid și ferm, astfel încât să nu fie a repetat situația din 2022-2023 în care urgența internațională a fost închisă în mod fals.

poDin acest motiv, Spania a informat Comisia Europeană că va contribui cu 20% din „stocul” său de vaccinuri pentru donare, adică 100.000 de fiole care ar urma să fie folosite pentru vaccinarea a 500.000 de doze.

lComisia Europeană a anunțat că va dona 215.000 de vaccinuri. Se crede că pentru vaccinare sunt necesare aproximativ 2 milioane de fiole, cu aproximativ 10 milioane de doze pentru a controla situația actuală.

Guvernul Spaniei îndeamnă Comisia Europeană să extindă la toate statele membre propunerea de a dona 20% din „stocul” lor de vaccinuri pentru a face fațăla situația actuală.

ŞIÎn ultimele luni, Acordul Pandemic a fost negociat în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), iar proiectele care au fost publicate au în vedere scenarii de donație pentru situații de pandemie care, potrivit Ministerului Sănătății, trebuie implementate în situația actuală. cu Mpox.

QDin acest motiv, se consideră că nu are sens să acumulăm vaccinuri acolo unde problema nu este, iar acum este momentul să o demonstrăm.

O persoană primește un vaccin. (EFE)

Mai multe noutăți Sănătatea promovează vaccinarea împotriva MPOX în conformitate cu recomandarea OMS după… Etichete: Sănătate Sursa: Guvernul Spaniei – Spania va furniza Africii 100.000 de flacoane cu vaccin Mpox cu doze pentru 500.000 de persoane