#Spania – Ministrul Educației, Formării Profesionale și Sportului, Pilar Alegría, cu delegația spaniolă a sportivilor care vor participa la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Distribuie pe Echipa paralimpică a Spaniei, formată din 150 de sportivi, se confruntă cu Jocurile de la Paris 2024 care vor începe săptămâna aceasta. Aseară, alături de restul personalului care alcătuiește delegația, s-au întâlnit la Casa Muzeu Montmartre, din capitala Franței, la o recepție organizată de Comitetul Paralimpic Spaniol. Ministrul Educației, Formării Profesionale și Sportului, Pilar Alegría, a luat cuvântul la eveniment în care a evidențiat puterea delegației și a subliniat angajamentul Guvernului față de egalitate și incluziune.

Din acest motiv, în martie anul trecut, Alegría a anunțat egalizarea medaliilor între sportivii olimpici și paralimpici, care se va concretiza datorită unei creșteri de 1.025.000 de euro față de 2021 (cu 54% mai mult) a subvenției Guvernului către Comitetul Paralimpic Spaniol pentru Paris 2024 .

„De la Guvern am muncit din greu pentru a oferi sportivilor noștri de elită tot sprijinul în acest ciclu”a notat el în discursul său. „Egalitatea de șanse, integrarea și promovarea activității fizice pentru persoanele cu dizabilități, în afara acestor Jocuri, sunt obiective ale Legii Sportului și un angajament la care vom continua să lucrăm.”.

În lupta pentru medalii vor fi 139 de sportivi spanioli (pe lângă 11 sportivi de sprijin), care vor concura în 16 din cele 22 de discipline în disputa. Aceștia vor fi însoțiți de 109 antrenori, medici, kinetoterapeuți și alt personal care completează delegația de 259 de persoane.

Este a doua echipă cu cea mai mare prezență de femei, cu 54 de sportivi (38%), doar depășită de cea a Jocurilor Paralimpice de la Barcelona 92 „reflectă progrese semnificative în includerea și vizibilitatea femeilor cu dizabilități în sport”în cuvintele lui Alegría. „Mai sunt obstacole de depășit, dar cred că suntem pe drumul cel bun.”.

Ceremonia de deschidere a acestor Jocuri are loc în această după-amiază în Place de la Concorde. Purtătorii de steag spaniol vor fi judoka Marta Arce și jucătorul de tenis de masă Álvaro Valera. În spatele lor va defila restul echipei paralimpice spaniole, care își va debuta mâine participarea la piscina Paris La Défense Arena.

Mai multe noutăți Președintele Guvernului primește echipele olimpice și paralimpice de la… Alegría anunță egalizarea premiilor pentru medaliați olimpici și… Etichete: Sport Sursa: Guvernul Spaniei – Cei 150 de sportivi paralimpici spanioli, pregătiți pentru startul Jocurilor de la Paris 2024