#Madrid –

Comunitatea Madrid va investi 29,5 milioane de euro în lucrări de îmbunătățire a liniei de metrou 7B între stațiile San Fernando și Barrio del Puerto, tronson care nu mai oferă serviciu din 27 iulie din cauza sarcinilor legate de semnalizare.

Consiliul Guvernatorilor, în ședința de astăzi, a autorizat aceste lucrări cu un contract de urgență și o perioadă de finalizare de șapte luni, ceea ce va permite întreprinderea hidroizolației și consolidarea terenului, reparații la suprastructură și drenarea tunelului etc. . celor care au fost deja efectuate din 3 iunie între San Fernando și Hospital del Henares.

Ministerul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii elaborează, încă de la începutul lucrărilor, un Plan Cuprinzător de Acțiune pe L7B, prezentat de Executivul regional în octombrie 2022, și în care sunt incluse aceste intervenții.

Pe lângă aceste proiecte, Executivul regional a implementat și alte măsuri pentru a răspunde nevoilor celor afectați. Recent, pentru victimele din San Fernando de Henares a fost anunțată un bonus de 100% la taxele regionale de management legate de achiziționarea unei locuințe. În plus, deja au fost plătite despăgubiri către 63 de familii în valoare de aproape 9 milioane de euro.

De asemenea, bugetele Comunității Madrid pentru acest an au inclus o investiție de 63 de milioane pentru a-i ajuta pe rezidenți, pentru a-și acoperi cheltuielile de închiriere, de mobilitate și de întreținere în timp ce se realizează consolidarea terenului și până la soluționarea tuturor dosarelor de compensare.

De asemenea, și în cadrul inițiativelor care vizează satisfacerea cerințelor altor grupuri implicate, Comunitatea Madrid a lansat o linie de ajutor pentru IMM-uri și antreprenori individuali din sectoarele comerciale și de servicii din zonă. Cu stimulente de până la 50.000 de euro, aceștia acoperă achiziția de echipamente, material informatic și tehnologic, proiecte de e-commerce și design de pagini web, cheltuieli curente și renovare, modernizare și adaptare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 29,5 milioane în lucrări de îmbunătățire a liniei de metrou 7B între San Fernando și Barrio del Puerto