#Madrid –

Consiliul de conducere al Comunității Madrid a convenit, în cadrul ședinței sale de astăzi, să majoreze investițiile cu 30% în două reședințe și Centre de zi pentru persoanele vârstnice dependente. În total, Executivul regional va aloca 15 milioane de euro în două contracte care vor începe la 1 ianuarie 2025 și se vor prelungi pe doi ani.

Primul dintre acorduri prevede 9,5 milioane pentru reședința și Centrul de zi Moscatelares, din San Sebastián de los Reyes. În total, are 180 de locuri, împărțite în 140 rezidențiale și 40 de îngrijire de zi. În cazul Centrului Alzheimer din Villaverde, investiția este de 5,5 milioane pentru 52 de locuri rezidențiale și 40 de paturi de zi. Această resursă este una dintre cele trei resurse specifice Alzheimer de care dispune regiunea.

Utilizatorii acestor dispozitive sunt persoane vârstnice dependente, afectate de dizabilități fizice sau psihice, care îi împiedică să se îngrijească. Pacienții cu Alzheimer pot fi tratați la Centrul de Zi începând cu vârsta de 55 de ani. Serviciile oferite sunt cazare, suport și îngrijire personală, îngrijire gerontologică și de reabilitare și transport adaptat, printre altele.

Comunitatea Madrid are 63.000 de locuri în rețeaua publică de asistență socială, dintre care peste 35.000 sunt dedicate populației în vârstă, cu resurse diferite adaptate fiecărui profil de utilizator și nevoilor acestora.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid crește investițiile cu 30% în două reședințe și Centre de zi pentru persoanele vârstnice dependente