#Madrid –

Consiliul guvernamental al Comunității Madrid a autorizat astăzi achiziționarea a 175 de locuințe în 21 de municipalități din zona metropolitană și a crescut oferta de închirieri sociale disponibile familiilor vulnerabile. Orașele sunt Alcalá de Henares, Alcobendas, Alcorcón, Arganda del Rey, Coslada, Fuenlabrada, Getafe, Las Rozas de Madrid, Leganés, Madrid, Majadahonda, Móstoles, Parla, Pinto, Pozuelo de Alarcón, Rivas-Vaciamadrid, San Fernando de Henares. , San Sebastián de los Reyes, Torrejón de Ardoz, Tres Cantos și Valdemoro

Podelele trebuie să fie accesibile și clasificate ca protejate oficial. Agenția pentru Locuințe Sociale (AVS) le va aloca spre închiriere sau transfer în folosință pe o perioadă minimă de 50 de ani, persoanelor ale căror venituri anuale, inclusiv veniturile tuturor membrilor unității de conviețuire, nu depășesc de 3,5 ori Efectul Multiplu Public. Indicator de venit (IPREM).

În plus, viitorii beneficiari se vor bucura de o reducere de preț în primele trei luni de la semnarea contractului, care se traduce într-o plată de 53 sau 59 de euro, dacă aveți garaj. Această acțiune se înscrie în Planul de Stat pentru Acces la Locuință 2022-2025 și bugetul alocat acestei achiziții se ridică la 47,3 milioane de euro, din care Executivul regional contribuie cu aproape 19 milioane, 40% din total.

În ultimul an, guvernul regional a subvenționat chiria pentru una din trei familii vulnerabile care locuiesc în apartamentele AVS pentru a ajuta chiriașii să plătească chiria. Măsura, care se acordă pe o perioadă de doi ani, are în vedere o reducere care poate ajunge până la 95% din cotă în funcție de situația economică a solicitanților. Peste 8.000 de familii au beneficiat de această inițiativă în 2023, cu economii de 14 milioane de euro. AVS administrează un patrimoniu de peste 50.000 de proprietăți, dintre care jumătate sunt locuințe.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid cumpără 175 de locuințe noi pentru a oferi închiriere socială familiilor vulnerabile