#Madrid –

Comunitatea Madrid își mărește investițiile în ajutor direct cu 42,8% pentru a promova responsabilitatea socială și echilibrul dintre viața profesională și cea privată în cursul anului 2024, destinat lucrătorilor independenți și companiilor mici și mijlocii care își desfășoară activitatea în regiune. În ședința de astăzi, Consiliul Guvernatorilor a autorizat extinderea creditului inițial aprobat în martie cu 2,4 milioane de euro, ajungând la un total de 8 milioane.

Aceste stimulente sunt distribuite pe două linii. Primul va subvenționa planuri generale sau acțiuni pentru obținerea de certificări ale normelor sau standardelor de responsabilitate socială. În acest caz, vor fi acoperite până la 75% din costuri, cu o limită de 2.500 de euro per beneficiar.

A doua axă a acestui program vizează concilierea vieții profesionale și de familie cu promovarea muncii la distanță, a programelor flexibile și achiziționarea echipamentelor electronice necesare pentru aceasta. În acest fel, dacă se angajează personal nou în modalitatea de telemuncă sau se formalizează un acord de program flexibil sau telemuncă, acesta va fi stimulat cu 2.500 de euro per angajat și performanță, în limita a 10.000 de euro. La rândul său, va fi finanțat și 75% din costul echipamentelor, cu o limită de 2.500 de euro.

În acest fel, o persoană care desfășoară activități independente sau IMM care îndeplinește cerințele și solicită toate aceste ajutoare publice, poate primi până la 15.000 de euro, maximul stabilit de cele două linii. Apelul este acum deschis și cererile pot fi solicitate în termen de trei luni de la desfășurarea activității eligibile. Toate informațiile sunt disponibile în Administrația digitală a Comunității Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid crește cu peste 40% ajutorul pentru promovarea responsabilității sociale și a echilibrului dintre viața profesională și cea privată