#Madrid –

Anul viitor, Comunitatea Madrid crește cu 23% investiția pentru îngrijirea educațională a elevilor cu dizabilități de auz. Consiliul de Guvern a aprobat astăzi scoaterea la licitație a contractului de prestare a serviciilor studenților din Învățământul Gimnazial, Formare Profesională, Regim Special și Învățământ Artistic care au acest tip de nevoi speciale în centre susținute din fonduri publice.

Perioada de execuție va fi de la 1 septembrie până la 31 august 2025, iar bugetul se ridică la 1,6 milioane de euro, față de 1,3 milioane în cel precedent. Contractarea acestui serviciu se va face printr-o procedură deschisă și va face posibilă existența a aproximativ 50 de interpreți în limbajul semnelor spaniole care să ofere sprijin școlarilor care au nevoie de el.

În ultimul an universitar 2023/24, un total de 136 de studenți din 31 de centre au primit asistență din partea acestor profesioniști. Sarcina acestuia este de a transmite informațiile care sunt produse în clasă de către profesori și elevi, servind drept punte de comunicare, facilitând înțelegerea și încurajând interacțiunea dintre colegi.

Îngrijirea acestor persoane cu dizabilități de auz include toate activitățile școlare și extrașcolare, testele și practicile necesare, facilitând în același timp relația dintre toți membrii comunității educaționale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid crește investițiile cu 23% pentru îngrijirea educațională pentru studenții cu dizabilități de auz