#Spania – Președintele Guvernului, Pedro Sánchez, însoțit de miniștrii Carlos Body și Elma Saiz, participă la semnarea acordurilor de colaborare între Spania și Senegal. (Piscina Moncloa/Fernando Calvo)

Distribuie pe Executivul a anunțat astăzi lansarea programului „Avansurile Alianței Africii”un proiect care vizează promovarea creșterii durabile în Africa de Vest și creșterea oportunităților pentru tinerii săi. Anunțul a avut loc în cadrul călătoriei oficiale a președintelui Guvernului Spaniei, Pedro Sánchez, în Mauritania, Gambia și Senegal.

Ministrul Economiei, Comerțului și Afacerilor, Carlos Body, s-a ocupat de publicarea proiectului la Dakar (Senegal) și a evidențiat importanța promovării comerțului și investițiilor cu Africa pentru a profita de capitalul său uman extins și pentru a promova creșterea economică .

Carlos Body a subliniat că „Este necesar să ne consolidăm cooperarea economică și comercială cu un cadru strategic comun, să promovăm inițiative care să ne permită să mergem împreună către o creștere mai robustă, durabilă și echitabilă.”

Alianța, împreună cu Guvernul Senegalez, își propune să stabilească un cadru de colaborare permanentă, care să favorizeze cel mai mare impact posibil al investițiilor transformatoare în regiune. Obiectivul este identificarea și lansarea proiectelor de investiții ale companiilor spaniole în sectoare cu potențial productiv ridicat, crearea de locuri de muncă sau inovare, precum telecomunicații, finanțe, agricultură, turism sau infrastructură.

Inițiativa face parte din strategia globală a guvernului spaniol de a încerca să rezolve provocările comune într-un mod durabil și reafirmă angajamentul Spaniei de a continua să sprijine continentul în fața provocărilor precum terorismul, schimbările climatice sau sustenabilitatea datoriei sale publice.

Alianța va căuta să mobilizeze atât finanțare publică, cât și privată. Resursele pentru proiecte pot proveni din instrumente financiare publice precum Fondul pentru Internaționalizarea Companiilor (FIEM) sau Fondul pentru Promovarea Dezvoltării (FONPRODE) și, de asemenea, multilateral prin băncile de dezvoltare din Europa și Africa.

Senegalul, în calitate de țară coproponătoare, va găzdui sediul secretariatului planificat pentru Alianță și va fi locul unde vor fi lansate primele proiecte de investiții și formare.

Unul dintre proiectele deja identificate este „Continent”un program de formare care își propune să ofere oportunități de dezvoltare profesională pentru 500 de tineri senegalezi, pregătindu-i pentru oportunități stabile de angajare identificate de companiile spaniole stabilite în țară.

Alianța va sprijini și propunerea de digitalizare a operatorului spaniol de satelit, Hispasat, pentru a promova accesul la internet. Închiderea decalajului digital va oferi noi oportunități, cum ar fi teleeducația și telemedicina în zonele rurale din Senegal.

Mai mult, în cadrul Alianței, a fost semnată o declarație comună între Compania spaniolă de finanțare a dezvoltării, COFIDES și Fondul Suveran pentru Investiții Strategice din Senegal, FONSIS, pentru a promova investițiile private spaniole în Africa de Vest.

Proiectul evidențiază angajamentul Spaniei față de Africa, care are un potențial de dezvoltare enorm, cu o populație care se estimează că va reprezenta un sfert din populația globală până la mijlocul acestui secol, găzduind o treime din rezervele minerale cheie pentru tranziția verde și are poziție geografică privilegiată pentru comerț.

Aceasta este o piatră de hotar care întărește decisiv angajamentul Spaniei față de continent, care s-a materializat deja în ultimii ani. De la aprobarea ultimei foi de parcurs care să ghideze relația cu Africa, cunoscută sub numele de Al Treilea Plan Africa, în 2019, COFIDES a însoțit investițiile companiilor spaniole în 12 proiecte din Africa în sectoarele agroalimentare, inginerie sau auto, printre altele. , pentru 69 de milioane de euro. În plus, agenția de credit la export, CESCE, a aprobat 95 de operațiuni de asigurare a creditelor la export pentru companii spaniole din 23 de țări africane, în valoare totală de 2.538 milioane de euro.

Mai multe noutăți Pedro Sánchez anunță în Senegal crearea „Alianței pentru Progrese în Africa” pentru a promova… Etichete: Guvernul Spaniei Economie Angajare Companii Schimbările climatice Sursa: Guvernul Spaniei – Spania și Senegalul lansează „Africa Advances Alliance” pentru a promova investițiile care generează creștere și locuri de muncă