#Madrid –

Spitalul Universitar Public Gregorio Marañón din Comunitatea Madrid a încorporat o nouă tehnică de curățare optică pentru a vedea interiorul țesuturilor și organelor în trei dimensiuni (3D) și a studia întreaga lor structură fără a fi nevoie să le tăiați în secțiuni.

Această tehnologie a fost posibilă datorită faptului că cercetătorii complexului au realizat automatizarea procesului, care permite manipularea mai multor mostre în același timp după ce le-au făcut transparente. Prin microscoape de înaltă rezoluție, acestea pot fi văzute mai rapid și mai eficient decât cu metoda manuală folosită până în prezent.

Cu aceasta, de exemplu, vasele de sânge sunt vizualizate în toată extinderea și traseul lor, ramurile și distribuția lor. În cazul creierului, se poate contempla cu precizie și lungimea fiecărui neuron, precum și toate bifurcațiile sale, și nu doar cele găsite în planul de tăiere.

Obiectivul este realizarea unor diagnostice mai precise în practica medicală de zi cu zi prin obținerea de informații mai complete și mai exhaustive. Procedura constă în prepararea unui amestec de reactivi care elimină lipidele, elementul principal care face țesuturile opace.

Acest dispozitiv, disponibil acum în sistemul de sănătate publică din Madrid, este utilizat în prezent în cercetările preclinice și și-a demonstrat deja utilitatea pentru analiza materialelor biologice în laborator pentru a determina răspunsul tratamentelor și a dezvolta noi medicamente, prin studierea impactului acestora asupra întregului organe afectate de anumite boli.

Acest avans a fost posibil datorită unui acord de licență pe care Fundația de Cercetare Biomedicală a Spitalului Gregorio Marañón l-a semnat cu Lumina avionului.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul public Gregorio Marañón din Comunitatea Madrid încorporează o nouă tehnică pentru a vedea interiorul țesuturilor și organelor în trei dimensiuni