#Madrid –

Comunitatea Madrid va deschide 20 de centre de formare digitală în 2025 pentru a forma cetățeni în cele mai relevante sectoare și discipline tehnologice și pentru a promova angajarea în acele specialități care sunt cele mai solicitate. Acest lucru a fost anunțat astăzi de ministrul digitalizării, Miguel López-Valverde, în timpul vizitei sale la centrul Campus FP Emprende en Humanes din Madrid, unde a explicat că această inițiativă reprezintă o investiție a Executivului regional de peste 1 milion de euro.

López-Valverde a subliniat importanța „formarii digitale pentru a atrage noi investiții, a genera locuri de muncă de calitate și pentru a îmbunătăți viața locuitorilor din Madrid”. „De aceea, politicile care acordă prioritate educației și formării digitale la toate nivelurile sunt esențiale, asigurând că autonomia rămâne în fruntea transformării tehnologice”, a adăugat el.

Până acum, au fost lansate licitații pentru deschiderea a 15 dintre aceste facilități din Loeches, Venturada, Móstoles, Valdelaguna, Perales de Tajuña, Aranjuez, San Agustín del Guadalix, Fuente el Saz de Jarama, Los Molinos, Moralzarzal, Ciempozuelos, Valdetorres de Jarama. , Villamanrique de Tajo, Pedrezuela și Navacerrada.

Aceste noi centre de formare completează oferta educațională deja în desfășurare în Comunitate. Guvernul regional are Madrid Aula Digital, o platformă care a instruit peste 1.600 de locuitori din Madrid în abilități inovatoare în timpul perioadei de vară. În plus, a lansat un Plan de șoc pentru a acoperi cele peste 40.000 de locuri de muncă pe care companiile de tehnologie le cer.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va deschide 20 de centre de formare digitală pentru a promova cele mai solicitate locuri de muncă tehnologice