#Spania – Ministrul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației, Elma Saiz, la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024.

Distribuie pe Ministrul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației, Elma Saiz, însoțește pe tot parcursul zilei de astăzi, vineri, 30 și mâine, 31, sportivii spanioli care participă la Jocurile Paralimpice care se desfășoară la Paris până pe 8 septembrie. „Suntem aici pentru a arăta tot sprijinul nostru pentru sportivii noștri și pentru a-i felicita nu numai pentru rezultatele lor sub formă de medalii, ci și pentru drumul care i-a adus aici. Ele susțin în mod sublim valorile sportului: incluziune, îmbunătățire, efort și excelență. Sunt valori care le fac o referință pentru întreaga societate.”a explicat ministrul.

Reprezentanța Spaniei în această a 17-a ediție a Jocurilor Olimpice este formată din 150 de sportivi și echipele acestora, care reprezintă țara noastră și, mai ales, cele peste 4,5 milioane de persoane cu dizabilități din Spania. În total, 139 de sportivi spanioli, plus 11 sportivi de sprijin, vor concura în 16 din cele 22 de discipline ale alergării. În plus, este a doua echipă cu cea mai mare prezență de femei, cu 54 de sportivi, „o veste foarte bună care reflectă că și aici continuăm să facem pași spre egalitate”Saiz a sărbătorit.

„Aceste jocuri au un obiectiv care depășește sportul, și anume acela de a încerca să transforme concepția societății despre dizabilitate. Exemplul acestor sportivi îi face pe spanioli să vadă dizabilitatea într-un mod mult mai pozitiv și mai incluziv.”.

Ministrul Elma Saiz a reafirmat angajamentul și convingerea ministerului cu efectul transformator al sportului. „Suntem convinși că sportul este o pârghie de incluziune foarte eficientă, are un efect multiplicator. De aceea considerăm că activitatea Comitetului Paralimpic Spaniol este atât de importantă”.

Un exemplu de colaborare dintre ambele instituții este acordul la care Ministerul a ajuns, în iunie anul trecut, pentru atribuirea gratuită și pentru o perioadă de timp a unor spații aflate în proprietatea Trezoreriei Generale a Securității Sociale (TGSS) către Comitetul Paralimpic Spaniol (CPE). perioada de 20 de ani. Aceste premise vor permite CPE să aibă propriul sediu pentru prima dată de la crearea sa în 1995, ceea ce va contribui la oferirea unei mai mari vizibilități sportului paralimpic.

Noul sediu, situat în emblematica clădire Princesa din Madrid, va găzdui birourile și sediul central instituțional al Comitetului Paralimpic Spaniol, precum și spații pentru servicii interdisciplinare precum medicină, fiziologie, nutriție sau psihologie, precum și întâlniri deschise și săli de evenimente la mișcarea paralimpică în general.

Echipa Paralimpică a RefugiațilorElma Saiz va vizita și echipa Para din Satul OlimpicJocurile Olimpice pentru Refugiați, formate din 8 sportivi refugiați din 6 țări și reprezentând peste 120 de milioane de persoane strămutate forțat din întreaga lume.

„Aceste evenimente servesc pentru a ne aminti că în alte țări există și alte realități, războaie, conflicte, persecuții… În calitate de ministru al Migrației vreau să-mi arăt sprijinul pentru acești oameni care au acum protecție internațională, dar care au trecut prin experiențe foarte grele. . Au fost nevoiți să-și părăsească țările și să-și lase viața în urmă, cu provocarea suplimentară a dizabilității lor. Sunt oameni care își găsesc în fiecare zi motivația și speranța prin sport. Sunt o adevărată inspirație pentru toată lumea.”.

Mai multe noutăți Cei 150 de sportivi paralimpici spanioli, pregătiți pentru startul Jocurilor de la Paris… Etichete: Sport Social Sursa: Guvernul Spaniei – Elma Saiz sprijină sportivii spanioli la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024