#Madrid –

La ultima sa ședință, Consiliul de Guvern al Comunității Madrid a autorizat o investiție de 2,6 milioane de euro pentru achiziționarea de îmbrăcăminte nouă pentru Corpul de Poliție Locală și Municipală. Această inițiativă a Ministerului Mediului, Agriculturii și Internelor se înscrie în Programul de Sprijin pentru Poliția Locală, inclus în Strategia Cuprinzătoare de Securitate 2021/2024 (ESICAM179).

Obiectivul acestei acțiuni este îmbunătățirea siguranței cetățenilor și creșterea acțiunilor de siguranță rutieră și a acțiunilor preventive împotriva infracțiunilor precum bullying, depistarea situațiilor de risc și orice tip de violență, maltratare sau abuz.

Pentru repartizarea subvențiilor se vor prioritiza nevoile materiale ale localităților beneficiare și principalele misiuni de îndeplinit. Vor fi favorizați și cei cu un raport mai mare de polițiști la 1.000 de locuitori, indicatori de activitate și cei care respectă cel mai bine reglementările privind uniformitatea, personalul, imaginea corporativă sau armele.

Executivul regional a dat recent undă verde unei investiții de 66,8 milioane pentru cheltuielile de personal în acest an în 110 municipii, care se adaugă la cea alocată pentru resurse materiale și participarea polițiștilor locali la Centrul Municipal de Coordonare (CECOM), ca suport. unitatea Agenției de Securitate și Situații de Urgență Madrid 112 (ASEM112).

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește peste 2,6 milioane în îmbrăcăminte nouă pentru Poliția Locală