#Madrid –

Miercuri, Consiliul Guvernatorilor Comunităţii Madrid a aprobat o investiţie de 29,8 milioane de euro pentru întreţinerea a 808 locuri de îngrijire rezidenţială pentru adulţi cu dizabilităţi intelectuale şi tulburări grave de comportament asociate. Perioada de valabilitate a prelungirii acestor șapte acorduri se extinde de la 1 noiembrie 2024 până la 31 octombrie 2025.

Executivul regional alocă aproape 18 milioane pentru a extinde actualul acord-cadru cu Centrul San Juan de Dios din Ciempozuelos, care are 483 de locuri. Pe de altă parte, alte 9,5 milioane vor finanța alte 259 în patru centre specializate: Hogar Residencia II APANID și APANID Residencial El Prado, ambele în Getafe; Reședința Surorilor Hospitaliere din Arroyomolinos și Reședința Grupului 5 de pe Avenida de América (Madrid).

Utilizatorii acestor servicii sunt adulți cu dizabilități intelectuale și un grad ridicat de dependență care necesită îngrijire specializată și un program de intervenție individualizat. Pe lângă cazare și masă, aceste resurse oferă îngrijire personală și programe de formare în comunicare, interacțiune socială, activități de bază ale vieții de zi cu zi, mobilitate și sănătate. De asemenea, informații și sfaturi pentru familii, organizând activități de agrement și timp liber, atât în ​​interiorul, cât și în afara facilităților acestora.

Ministerul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale are o rețea cu peste 14.500 de locuri distribuite în centre ocupaționale și de zi, reședințe și locuințe comunitare pentru adulți, între 18 și 65 de ani, cu dizabilități fizice, intelectuale și senzoriale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă aproape 30 de milioane pentru peste 800 de locuri rezidențiale pentru adulți cu dizabilități intelectuale