#Madrid –

Comunitatea Madrid a început un nou studiu în care va analiza unsprezece soiuri naționale de roșii – bandolero, bobcat, minaroro, carbonero, covadonga, irati, solid, magneto, marmande, crimean black și optime – pentru a determina capacitatea acestora de a se adapta la livezi. . din Las Vegas del Tajo și Jarama. Obiectivul este de a ghida fermierii spre obținerea de produse de calitate, care oferă randamente ridicate și sunt adaptate la cerințele pieței.

Studiul, realizat de Institutul de Cercetare și Dezvoltare Rurală, Agrară și Alimentară din Madrid (IMIDRA), va evalua proprietățile sale agronomice – legate de sol – și proprietățile organoleptice – aromă, textură, miros, culoare -. Pentru a face acest lucru, va fi examinată combinația de caracteristici precum productivitatea, distribuția pe tot parcursul campaniei, tipul de fructe, mărimea și calitatea, permițând grădinarilor din Madrid să aleagă cele mai potrivite alternative pentru interesele lor productive.

Această nouă cercetare începe ca o continuare a celei pe care IMIDRA a dezvoltat-o ​​anul trecut, în care au fost evaluate producția și calitatea a 14 soiuri de roșii pentru consum proaspăt, toate cultivate în aer liber în Aranjuez.

La fel, și anterior, au fost analizate 33 de accesări ale acestui aliment nativ: aciditatea, prezența vitaminelor, duritatea pielii, culoarea sau forma acestei legume au fost supuse unui studiu detaliat pentru a găsi arome, texturi și arome.

Concluziile au stabilit că roșia de la Madrid este în primul rând roșie, 55% dintre soiurile sale fiind turtite, 40% rotunjite și 5% în formă de pară. În plus, majoritatea au texturi mai moi decât cele de pe piață.

Prevenirea cancerului și a bolilor cardiovasculare

O alta dintre principalele caracteristici pe care le prezinta aceasta leguma este continutul sau mare de licopen, un pigment vegetal care ajuta la prevenirea cancerului si bolilor cardiovasculare, ceea ce o face un aliment cu valori nutritive excelente.

Pe lângă activitatea științifică, Executivul regional sprijină cultivarea și conservarea soiurilor autohtone recunoscute prin participarea sa la evenimente precum Concursul de tomate Las Rozas de Madrid, care va avea loc pe 7 septembrie.

De remarcat este și a treia Săptămână a Roșiilor (din 6 până în 12 septembrie), organizată în colaborare cu Asociația Bucătarilor și Patiseriilor din Comunitatea Madrid (Acyre). În aceste șapte zile, soiul nativ Gordo din Comunitatea Madrid va fi prezent în oferta gastronomică a peste 30 de restaurante din regiune.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid începe un nou studiu privind capacitatea de adaptare a unsprezece soiuri de roșii la Las Vegas del Tajo și Jarama